Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Horoscopen > Volle maan op 19 november: dat betekent korter en slechter slapen

Volle maan op 19 november: dat betekent korter en slechter slapen

Volle maan op 19 november: dat betekent korter en slechter slapen

Aankomende vrijdag 19 november is het weer volle maan. En dat is echt niet alleen voor astrologen van belang. Mocht je gevoelig zijn voor deze lichtgevende bol kun je wat effecten merken. Ook als je denkt hier niet gevoelig voor te zijn, kan het interessant zijn om toch eens te kijken naar de stand van de maan. 

Effecten volle maan

Slaap je slecht en heb je een onrustig gevoel? Het is bewezen dat dit door de volle maan kan komen. Korter en slechter slapen kan al vijf dagen voordat het volle maan is, voorkomen. Een onrustig of extra emotioneel gevoel kan ook te verklaren zijn door de maan. De volle maan staat namelijk steeds in een ander teken van de dierenriem. En sommige tekens zijn ontvankelijker voor deze gevoelens.

Ook hoor je vaak dat vrouwen ovuleren als het volle maan is en dus ongesteld worden tijdens de nieuwe maan. Dit is nog niet wetenschappelijk bewezen, maar wel interessant!

Lees ook:
Déze sterrenbeelden hebben vaak het meest zin in seks

Stier en Schorpioen

Terug naar de volle maan, elke keer staat deze dus in een ander teken van de dierenriem. De keer zal hij staan in het teken Stier. Tegenover de maan staat obviously de zon. Komende vrijdag zal de zon in het teken van de Schorpioen staan. Beide tekens hebben effect op ons lichaam en gevoel.

Onbekende situaties en overhaaste beslissingen passen niet bij een Stier. Veiligheid, zekerheid en bekend terrein staan dan ook voorop voor een Stier. Dit kan leiden tot een koppige houding die verandering tegenhoudt. De Schorpioen daarentegen is juist hét teken van transformatie. Ook staat een Stier bekend om eigenschappen als nuchter en aards, terwijl een Schorpioen gevoelig en intens is. Een flinke tegenstelling dus.

Wat betekent dit nu voor jou? De combinatie van deze twee tekens kan ervoor zorgen dat je een gebrek aan flexibiliteit ervaart. Het liefst wil je dat de dingen gaan zoals je ze op voorhand hebt bedacht. Wees je dus bewust van de invloed van de volle maan. Trek je op tijd terug als je daar behoefte aan hebt. En weet dus: je gevoelens zijn te verklaren en het gaat weer voorbij.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: GettyImages