Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Horoscopen > Dit is de reden dat we altijd zo graag onze horoscoop willen weten

Dit is de reden dat we altijd zo graag onze horoscoop willen weten

Dit is de reden dat we altijd zo graag onze horoscoop willen weten

Ben jij ook zo iemand die ieder jaar je horoscoop checkt? We geven je groot gelijk, want het is ook interessant om te weten wat er elke dag, week of jaar gaat gebeuren in je leven. De reden waarom we dat zo graag willen weten, heeft alles te maken met controle. 

Astrologie

Het is een simpel woord met een grote betekenis. Astrologie is een oude wetenschap, de oudste die we kennen. Het heeft alles te maken met de planeten, de zon en de maan. Planeten zijn hele belangrijke aspecten voor de horoscoop. We hebben allemaal een geboortedatum en een geboortetijd, die twee onderdelen zijn belangrijk om je geboortehoroscoop te weten. Dat komt omdat de planeten op een bepaalde manier in de hemel stonden toen jij geboren werd.

Geboortehoroscoop

Een geboortehoroscoop bestaat uit sterrenbeelden van iedere planeet. Het sterrenbeeld van de zon is meestal degene die je opzoekt als je je daghoroscoop wilt weten. Dat sterrenbeeld hoort bij je geboortedatum, dus als je jarig bent op 31 oktober ben je bijvoorbeeld een Schorpioen. Je eigen sterrenbeeld vertelt welke eigenschappen er bij jou horen, wat je sterke en zwakke punten zijn.

Waarom zijn we zo gefascineerd over sterrenbeelden?

Wij mensen houden van controle en vooruit denken. Een daghoroscoop legt meestal uit wat je kan verwachten voor die dag en hetzelfde geldt voor een week- of jaarhoroscoop. In de horoscopen leggen astrologen (mensen die verstand hebben van astrologie) uit hoe je dag, week of jaar zal verlopen. Dat heeft ook weer te maken met de stand van de planeten. Mensen zijn nieuwsgierige soorten en negen van de tien keer klikken we op een horoscoop, omdat we vooruitgang willen weten. Zo zijn we een beetje voorbereid en kan je eventuele aanpassingen maken in de situatie. En het is natuurlijk mega interessant om te weten of je goed bent in zoenen volgens je sterrenbeeld.

Lees ook:
Kinderhoroscoop: het sterrenbeeld van je kind vertelt veel over je kleine spruit

Verleden, toekomst en het heden

Bij astrologie zit er geen tijd aan verbonden. Het kan de toekomst voorspellen, maar ook vertellen wat er in het verleden is gebeurd en waar je nu een verandering in kan brengen. Dat wordt meestal gedaan met tarotkaarten wat al sinds de dertiende eeuw bestaat.

Tarotkaarten

Tarotkaarten hebben symbolen met verschillende betekenissen erachter. Ze geven je inzicht op hoe alles zal verlopen en wat je nu het beste kan doen. Hier staan veel video’s van op YouTube, maar er zijn ook professionele kaartlezingen. De kaarten hebben invloed op je onbewustheid. Als je ergens over twijfelde dan kan een kleine betekenis in de tarot een bevestiging geven. Het is geen waarzegging, maar een vergezochte leiding in je leven. Tarot vertelt dus niet wat er gaat gebeuren, maar hoe je toekomst eruit zou kunnen zien. Jij bent de enige die je eigen leven kan veranderen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle, Happinez, Libelle | beeld: GettyImages