Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Horoscopen > Dit zijn de vier standen van de maan en dit betekenen ze voor jou

Dit zijn de vier standen van de maan en dit betekenen ze voor jou

Dit zijn de vier standen van de maan en dit betekenen ze voor jou

De maan is superinteressant en heeft volgens sommigen veel invloed op mensen. Logisch vinden moderne wetenschappers: we bestaan voor ongeveer 70% uit water. Het is dus aannemelijk dat de maan ook aan ons mensen ‘trekt’, net zoals de maan werking heeft op de zee in de vorm van eb en vloed. Of je er nu wel of niet in gelooft, a little astrology never hurt nobody.

De maan heeft vier standen. Al deze standen kunnen invloed hebben op mensen, ook volgens mindstyle magazine Happinez. Wij maakten gebruik van hun kennis om dit artikel te schrijven over de verschillende maanstanden.

Wist je dat?

de maan geen planeet of ster is? Dit wordt nog vaak fout gezegd, maar de maan is een hemellichaam. Dat is eigenlijk niets meer dan ‘een object dat zich aan de sterrenhemel bevindt’.

Het eerste kwartier

Het eerste kwartier begint 7 tot 10,5 dagen na de nieuwe maan. In deze fase zien we alleen de helft van het hemellichaam. Dit is eigenlijk een tussenfase van de nieuwe maan naar de volle maan, het eerste kwartier is precies halverwege. Dit lijkt te duiden op een fase van stilstand, maar niets is minder waar.

Tijdens het eerste kwartier moet je jezelf afvragen of je écht gelukkig wordt van de dingen waar je mee bezig bent. Kost iets wat je heel graag wilt veel moeite en wil het maar niet lukken? Vraag jezelf dan in alle eerlijkheid af of deze wens echt bij jou past. Laat het verlangen gaan als dit niet zo blijkt te zijn en focus je op iets wat wél bij je ware zelf past. Er wordt tijdens het eerste kwartier vastberadenheid – maar ook flexibiliteit – van je gevraagd.

De nieuwe maan

Het begin van een gloednieuwe maancyclus: de nieuwe maanfase. Hij begint 1 tot 3,5 dag(en) na de asgrauwe maanfase. Vanuit de aarde is de maan in deze fase niet te zien, omdat het hemellichaam in gelijke positie staat met de zon. Dat je de maan niet kunt zien, betekent niet dat de maanenergie weg is. Die is juist heel sterk voelbaar in deze fase.

De energie die vrijkomt tijdens de nieuwe maan zorgt voor een heldere visie op je wensen en doelen. Dit is echt een periode waarin je vooruit kijkt, plannen smeedt en nieuwe dingen verwelkomt in je leven. De beste manier om dit volgens Happinez te doen, is het maken van ‘nieuwemaanwensen’. Dit zijn intenties die je opstelt tijdens de start van de maancyclus.

Het laatste kwartier

7 tot 10,5 dagen na de volle maanfase schuift de maan door naar het laatste kwartier. Het hemellichaam bevindt zich dan precies op de helft tussen de volle maanfase en de nieuwe maanfase. Op de allereerste dag van het laatste kwartier is de helft van de maan te zien. Echter in aanloop naar de asgrauwe maanfase verdwijnt de maan een beetje in de duisternis.

Zoals hierboven al beschreven: het laatste kwartier valt precies tussen de volle maanfase en de nieuwe maanfase. Hierdoor kan het zijn dat je je ietwat onrustig of ongemakkelijk voelt. In deze fase word je geduld flink op de proef gesteld. Met de nieuwe maancyclus in het vooruitzicht is het belangrijk om zaken die je niets opleveren zo snel mogelijk los te laten. Op deze manier creëer je ruimte voor jezelf om nieuwe wensen te volbrengen in de volgende maanfase.

Lees ook:
‘Maanvrouw’ Ilona: ‘Zelfs mijn nuchterste vriendinnen geven toe dat wat ik zeg elke keer waar is’

De volle maan

Een fase die bij iedereen wel bekend is: de volle maan, te zien als een heldere bol. De volle maanfase begint 15 tot 18,5 dagen na de nieuwe maan. Deze fase wordt ook wel het hoogtepunt van de maancyclus genoemd. De volle maan zou invloed hebben op mythische figuren zoals weerwolven, vampieren en zeemeerminnen ;). Maar wat betekent het voor ons mensen?

De afgelopen maanfases heb je hard gewerkt om je wensen en doelen te verwezenlijken. In de volle maanfase is het tijd om de vruchten hiervan te plukken. Heb je nou minder geluk en lijken je wensen nog ver weg? Eigenlijk heeft dat niks met geluk te maken, maar draait het om perfecte timing. Het is logisch dat je meteen resultaat wilt zien, maar soms moet je volgens Happinez vertrouwen op het universum. Jouw tijd komt écht nog wel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Happinez | beeld: GettyImages