Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Hij Zij > Bij de relatietherapeut: ‘Ik voelde me te kakken gezet toen ze mij als onverantwoordelijke vader wilde neerzetten’

Bij de relatietherapeut: ‘Ik voelde me te kakken gezet toen ze mij als onverantwoordelijke vader wilde neerzetten’

Bij de relatietherapeut: ‘Ik voelde me te kakken gezet toen ze mij als onverantwoordelijke vader wilde neerzetten’

Elke week komt iemand uit de praktijk van relatietherapeut Marcelino Lopez in Flair aan het woord over zijn of haar problemen. Via de QR-code lees je nu online hoe het verder is gegaan. Deze week het verhaal van Monique en Nick.

Monique en Nick

Monique: “Voor ik het gesprek inging hield ik mijn hart vast. Ik wist dat Nick andere verwachtingen had dan ik en dat hij teleurgesteld zou raken. In ons contact voor de afspraak liet hij steeds doorschemeren dat hij verwachtte dat het uiteindelijk goed zo komen tussen ons.

Nadat ik mijn zegje had gedaan, zag ik die teleurstelling in zijn ogen. Toch reageerde hij kalmer dan ik had verwacht. Normaal kan hij ook onredelijk en manipulatief zijn, maar nu viel er nog met hem te praten. Da’s het grote voordeel van een onpartijdige therapeut die tussen ons instaat. Daardoor kwamen we niet zoals gebruikelijk in een discussie terecht en kon ik naar omstandigheden behoorlijk relaxt blijven. Elke keer dat Nick een klaagzang over mij wilde afsteken, brak Marcelino die netjes af om het gesprek naar de essentie te brengen

De therapie heeft ons rust gegeven. Ik merk dat Nick sindsdien netjes afstand houdt en niet probeert mij om te praten. Dat hebben we ook echt heel duidelijk met Marcelino afgesproken, omdat het me echt veel stress gaf als Nick op me inpraatte.

Nu proberen we vooral heldere afspraken te maken omtrent Jack. Nick is hartstikke gek op Jack dus ik zal er maar op vertrouwen dat hij goed voor hem zorgt. Dat kostte me in het begin wat moeite, maar ik moet zeggen dat Nick me tot nu toe wel gerust heeft kunnen stellen. Hij houdt zich netjes aan alle afspraken. En Jack komt vrolijk terug als hij bij zijn papa is geweest. Jack zelf snapt niet precies wat er gebeurt, maar hij lijkt er niet echt onder te lijden. Ik hoop dat we deze lijn zo kunnen doorzetten.”

Lees ook
Bij de relatietherapeut: ‘Als je lang genoeg doet wat een ander wil, vergeet je blijkbaar wat je zelf wil’

Nick: “Ik was aanvankelijk geschrokken van die zakelijke houding van Monique. En ik voelde me ook te kakken gezet toen ze mij als onverantwoordelijke vader probeerde neer te zetten. Ik zag dit niet aankomen en vond het ook echt niet oké. Ik was echt pisnijdig. Goed dat Marcelino me terugfloot want ik reageerde best fel.

Ik had inderdaad de hoop dat het goed zou komen, maar dat kwam ook omdat Monique nog niet eerder zo duidelijk was geweest dat een relatie er tussen echt niet meer inzat. Misschien was dat omdat we bij de relatietherapeut zaten, maar dit was de eerste keer dat ze durfde te zeggen dat ze een serieuze relatie wil met die nieuwe gozer. Dat was nieuw voor mij. Daarom reageerde ik ook wat verrast.

Ik vind achteraf dat ze mij een beetje aan het lijntje heeft gehouden. ‘Da’s puur haar moederinstinct’, zei mijn beste vriendin later tegen mij. Zij heeft zelf een soortgelijke situatie meegemaakt en helpt mij om het vrouwelijke gezichtspunt beter te begrijpen. Monique is nu eigenlijk vooral bezig met het welzijn van Jack.

Ik vind het niet fraai hoe Monique mij uiteindelijk heeft afgewezen, maar goed: er is natuurlijk ook geen leuke manier om een relatie te verbreken. En ik ben inderdaad echt niet altijd een leuke partner voor haar geweest. Nu we een maand verder zijn, kan ik het weer in perspectief zien.

Mijn focus nu is om de allerbeste vader voor mijn zoon te zijn die ik maar kan zijn. En daar hoort ook bij dat ik een goede relatie met zijn moeder probeer te hebben. Monique is verder gewoon een topmoeder. Daar mag ik dan weer heel dankbaar voor zijn.’ Jack had het slechter kunnen treffen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images