Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 12x tips om zwangerschapsstriemen te verminderen

12x tips om zwangerschapsstriemen te verminderen

12x tips om zwangerschapsstriemen te verminderen

Zit je dan, na de bevalling. Ben je eindelijk weer op je oude gewicht, zie je de strepen op je buik alsnog. Niets om je voor te schamen, mom, maar wij kunnen ons best voorstellen dat je hier van af wilt. Helaas voor ons kunnen we striae nooit helemaal laten verdwijnen. Maar we kunnen de strepen wel voorkomen of laten vervagen. Van sporten tot aan insmeren, wij geven 12 tips tegen zwangerschapsstriemen!

Aardappelvocht

We geven toe, dit klinkt niet heel fris. Maar het helpt wel! Snij een aardappel door midden en wrijf met beide helften de striae in. Laat het vocht intrekken en spoel af met lauwwarm water. Het proberen waard, toch?

Aloë vera

Inmiddels is aloë vera een algemeen bekend wondermiddel. En dat is niet zo gek, want aloë vera helpt bij het kalmeren en herstellen van je huid. Om die reden kun je het op je striae smeren, zodat de huid soepel wordt en herstelt. Spoel de gel of crème na enkele minuten af met lauwwarm water. Blijf dit dagelijks herhalen en je zult zien dat je strepen minder worden.

Abrikoos

Ook abrikozen zijn een prima ingrediënt om te strijden tegen je groeistrepen. Wat je nodig hebt, zijn 2 abrikozen. Je gebruikt alleen het vruchtvlees, dat je fijnstampt tot een stevige pasta. Dit breng je aan op de huid en laat je vervolgens 20 minuten opdrogen. Ook dit spoel je af met lauwwarm water en na herhaling zal je resultaat zien!

Citroen

Nog een vrucht die helpt bij zwangerschapsstriemen: citroen. Met hun blekende werking doen citroenen de strepen vervagen, waardoor ze minder zichtbaar zijn. ’s Ochtends en voor het slapen gaan je huid dus insmeren met citroensap.

Olijfolie

In dit lijstje met goede huidproducten mag olijfolie natuurlijk niet ontbreken. Want olijfolie zit vol met anti-oxidanten en maakt je huid heerlijk soepel. Een extra tip: verwarm de olijfolie een klein beetje alvorens op je huid te smeren. Zo wordt het effect versterkt en ook je bloedsomloop gestimuleerd. En ook dat draagt weer bij aan het vervagen van je groeistrepen.

Sporten

Natuurlijk is lichaamsbeweging altijd goed, maar het helpt ook erg tegen striemen. Voldoende lichaamsbeweging maakt je huid weer stevig, waardoor je strepen langzaam verdwijnen.

Lees hier nog 6 tips tegen zwangerschapsstriemen op KidsToday.nl.