Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zwanger en honger: Van welke zwangerschapscravings had jij last?

Zwanger en honger: Van welke zwangerschapscravings had jij last?

Zwanger en honger: Van welke zwangerschapscravings had jij last?

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA forum in de schijnwerpers. Deze week: cravings (feit of fabel?). Wil jij zelf ook meepraten op het VIVA-forum? Praat gelijk mee in het topic over zwangerschapscravings of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Augurken zijn het clichévoorbeeld. Maar dat is lang niet het enige waar we trek in krijgen tijdens de zwangerschap. VIVA-forummers vertellen welk eten zij, bijna met verpakking en al, naar binnen werkten dankzij hun zwangerschapscravings.

 • “Ik at een Cornetto. Elke dag. Daar viel niets tegen te beginnen. Groente kreeg ik niet weg. Helaas schijnt zo’n ijsje niet de beste keuze te zijn voor je kind, maar het lukte me niet om het anders te doen.”
 • “Bij mijn jongste verslond ik Vietnamese loempia’s met hete saus. Van een bepaalde kraam, want dat waren de lekkerste. Ik ben ooit ontzettend boos geworden op mijn man, omdat hij op zondag niet wilde googelen waar de beste man woonde. En ik moest loempia’s. Nú. De eigenaar van die kraam had ze heus wel in de vriezer liggen.”
 • “Kersen. Ladingen kersen. Het maakte niet uit of ze vers waren of uit de diepvries.”
 • “Bij kind nummer één dronk ik heel zoete vruchtensappen, vooral met mango. Bij de tweede at ik komkommer met zout. Normaal vind ik dat niet te pruimen. En het is ook niet zo dat mijn kinderen nu dol zijn op mango of komkommer.”
 • “Rauwe groenten. Ik at echt bakken vol radijs, komkommer, bleekselderij en paprika. Met een yoghurt- of knoflookdip.”
 • “Bij mijn eerste kind dronk ik versgeperst citroensap. Ik heb er liters en liters van weggewerkt, met kisten tegelijk kwamen de citroenen ons huis binnen. Jammer van mijn tandglazuur…”
 • “In het eerste trimester had ik veel trek in hartig: kroketten, bitterballen, kaasbroodjes, tosti’s, et cetera. We waren op vakantie en ik had net de zwangerschapstest gedaan. Bij de lunch vroeg ik meteen om kroketten. Mijn vriend keek me aan alsof ik gek was geworden, want normaal moet ik niets hebben van eten uit de frituur.”
 • “Ik wilde alleen maar eten met kaas, en dan vooral parmezaan. Pizza, pasta, alles met kaas. Terwijl ik normaal bijna nooit kaas eet.”
 • “Waterijsjes en van die ronde zuurtjes. De binnenkant van mijn wangen en mijn tong waren constant ruw en kapot.”
 • “Tijdens mijn laatste zwangerschap was ik verslaafd aan 24Kitchen. Ik keek niets anders meer en bakte zo veel mogelijk na. Ik wilde ook meteen zo’n oven en keukenmachine. Mijn man beloofde, heel verstandig, dat we die meteen na de bevalling gingen aanschaffen. Toen was het uiteraard niet meer nodig.”
 • “Raketjes. Honderden. De echte, geen neppers.”
 • “In het eerste trimester at ik enorme hoeveelheden mandarijnen. Er gingen bijna drie kistjes in de week doorheen.”
 • “Aan het begin van de zwangerschap at ik zo’n zes boterhammen met aardbeienjam per dag. In de laatste weken verslond ik pottenvol chocoladepasta, en dan alleen die van Nutella. Manlief durft een halfjaar na de geboorte bij de supermarkt nog steeds geen eigen merk-chocoladepasta te kopen.”
 • “Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik ongelooflijke trek in alles van de snackbar. Ik heb een keer, toen ik ’s avonds aan het werk was en er een snackwagen langs kwam rijden, een kwartier lang rondjes gereden op zoek naar die wagen, terwijl er een cliënt op me stond te wachten. Helaas heb ik die wagen niet meer gevonden.”
 • “Ik at drie tot vijf bananen op een dag. Tijdens het boodschappen doen, laadde mijn man kilo’s in de kar. Een meneer vroeg of het voor een heel weeshuis was. ‘Nee, nog erger,’ antwoordde mijn man, ‘het is voor een zwangere vrouw.’”
 • “Ik heb mijn zwager een keer midden in de nacht frikandellen laten bakken. ‘Je hebt ze toch in huis, dan zal je ze bakken ook!’ Ik nam met niets anders genoegen.”
 • “Bij mijn vorige zwangerschap waren het rauwe worteltjes, nu is het rauwe paprika. En dan bij voorkeur die oranje snackpaprikaatjes. Ik was de vorige keer verbaasd dat mijn baby niet oranje ter wereld kwam, en maak me daar nu ook af en toe zorgen om.”
 • “Bij mijn eerste zwangerschap snakte ik naar melkproducten, terwijl ik die normaal gesproken niet eet of drink. Ik had toen echt het gevoel dat mijn lichaam vroeg om wat het nodig had. Bij mijn tweede zwangerschap ben ik van dat idee afgestapt: toen waren marshmallows mijn craving….”

Van welk eten kon jij niet afblijven toen je zwanger was? Laat het hieronder weten.

Lees ook de andere VIVA Mama Forumdagen:
De peuterpuberteit: zo deal je ermee
Bevallingstaboes: dát hadden ze niet verteld
Goed bevallen: aanraders voor in de ziekenhuistas
Babytips die je zelf had willen krijgen
Na de bevalling, ga ik…
De grappigste opmerkingen over fles- en borstvoeding.
De bizarste kraamcadeaus
Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?
Bevallingsbloopers
Hilarische kinderuitspraken
Lompe opmerkingen in de kraamtijd
Wat vind jij de meest bizarre kindernamen?
Voor welke gebeurtenis schaam jij je diep als moeder?

Beeld: iStock