Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wow: zó veel suikerklontjes eten we per dag

Wow: zó veel suikerklontjes eten we per dag

Wow: zó veel suikerklontjes eten we per dag

Dat veel suiker eten geen goede gewoonte is, daar zijn we zo langzamerhand wel achter. Toch is minderen lastig: uit onderzoek van het Diabetes Fonds blijkt dat 84% van de Nederlanders niet weet hoe. Dat meldt website Gezondheid.co. Hoeveel suikerklontjes we dan gemiddeld per dag eten? Zet je schrap.

Lees ook: 5 tips om minder suiker te eten

Verstopte suikers
Omdat we ons vaak niet bewust zijn van de hoeveelheid ‘verstopte’ suiker in bepaalde producten, schat de gemiddelde Nederlander z’n dagelijkse suikerinname veel lager in dan deze in werkelijkheid is. Uit het onderzoek blijkt dat we die inname namelijk op tien suikerklontjes per dag schatten, terwijl het er in werkelijkheid – hou je vast – wel dertig zijn. Oftewel: zo’n 122 gram suiker per dag. Oei!

Afvallen
Uit het onderzoek komt ook naar voor dat driekwart van de Nederlanders weleens een poging heeft gedaan om te minderen met suiker. De redenen? Bij 45% van de mensen was de voornaamste reden af te willen vallen, terwijl bij 41% een gezonder gevoel als drijfveer werkte.

Verantwoordelijkheid nemen
Om de gemiddelde suikerinname van de Nederlander echt te kunnen verlagen, is een aanpassing van de voedingsindustrie nodig. Dit zegt Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds. ‘De afspraken zoals die nu zijn gemaakt tussen de overheid en industrie, zijn zo beperkt dat dit onvoldoende stimuleert tot de ontwikkeling van producten met minder suiker. Fabrikanten moeten meer verantwoordelijkheid nemen.’

Weet jij hoeveel suiker je per dag binnenkrijgt?

Bron: Gezondheid.co