Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zoveel bespaar je met een warme trui

Zoveel bespaar je met een warme trui

Zoveel bespaar je met een warme trui

Zoek alvast een fijne trui uit, want dit jaar is het op 5 februari voor de tiende keer Greenchoice Warmetruiendag.
Greenchoice roept iedereen op om vrijdag 5 februari de verwarming een graadje lager te zetten. En om toch op temperatuur te blijven, trek je een heerlijk warme trui aan. Daarmee bespaar je niet alleen 6% energie en verminder je de CO-uitstoot met 6%, ook je energierekening profiteert mee. Dus: trek op 5 februari je lekkerste warme trui uit de kast, draai de verwarming lager en maak er een knusse avond van op de bank. Thee erbij, chocolade, een dekentje waar je onder kunt kruipen… Meedoen? Meld je aan op Warmetruiendag.nl.

Maak ‘m zelf!

Ook dit jaar is er weer een mooie trui ontworpen, speciaal voor deze dag.Op Warmetruiendag.nl vind je het gratis breipatroon.

Extra bespaartips

Er zijn nog meer manieren waarop je energie kunt besparen. Goed voor de portemonnee en het milieu. En, helemaal fijn: vaak makkelijk ook!

  • Zet de verwarming uit in de kamers waar je niet vaak komt. Ook in de slaapkamer kun je de verwarming uit laten. In koele kamers slaap je namelijk vaak beter en dieper.
  • Begin of eindig je de dag altijd met een lange douche? Door een minuut korter te douchen, bespaar je jaarlijks al 25 euro. Je kunt ook een waterbesparende douchekop aanschaffen.
  • Draai alleen een was als de machine echt vol zit. Was op 40 graden of kouder.
  • Dol op een warm bad? Helaas! Kies toch vaker voor een (korte) douche. In bad gaan kost dubbel zo veel warm water.
  • Heb je een elektrische boiler? Stel het warme water in de elektrische boiler in op 60 graden om gas of elektriciteit te besparen.
  • Een computer slurpt energie. Zet je pc daarom op tijd uit en maak zo veel mogelijk gebruik van de slaapstand.

Meer tips? Klik hier