Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Denise blogt: Zomer, please blijf nog even!

Denise blogt: Zomer, please blijf nog even!

Denise blogt: Zomer, please blijf nog even!

Het is natuurlijk heerlijk als het zomer is en het weer zich ook echt zomers gedraagt. Als je bij het wakker worden de deur naar je tuin of balkon al lekker open kunt zetten, als je buiten kunt ontbijten en de kinderen naar hartelust kunnen stoepkrijten, voetballen en spelen in het gras.

Hoe fijn is het ook als de terrassen vol zitten met vrolijke mensen, of als je zo dicht bij het strand woont als ik en gewoon een paar keer per week naar zee kunt fietsen. Als je kunt zwemmen bij zonsondergang (ik deed het met de kinderen!) of als je ’s avonds laat nog onder de sterrenhemel in je hangmat kunt liggen. Daar word ik een heel blij mens van. Zomer is fijn!

Zomerse ongemakken zijn er echter ook. Een bomvol wasrek een nacht buiten laten staan omdat je denkt: dat kan wel een keer. En dat je dan om vijf uur ’s ochtends wakker wordt omdat het hóóst. Of de witte was ‘s avonds nog even buiten hangen, niet wetende dat de buren een paar huizen verderop eens flink gaan barbecueën. En al je frisse was naar gerookt vlees ruikt.

Van burengeluiden tot beesten, het kan je zomerse plezier behoorlijk verknallen. Sommige geluiden horen erbij en vind ik niet erg, maar de snerpende stem van de buurvrouw twee hoog, daar krijg ik weleens de kriebels van. Of van die mensen die gewoon op mijn bankje voor de deur gaan zitten ouwehoeren en er ook nog hun zooi laten liggen!

Persoonlijk vind ik wespen het irritantste. Dan zit je gewoon niet rustig. Wespen zijn erger dan muggen die maar rond blijven zoemen in je slaapkamer of brutale meeuwen die je picknick ruïneren. Of naaktslakken! Elke ochtend vind ik zo’n kringelend zilveren spoor naast mijn bed. Brrr… Stiekem kruipen ze door gaatjes mijn huis binnen. Laatst liep ik ’s avonds in het donker naar mijn bed, stond ik ineens op zo’n glibberig beest, op mijn blote voeten! Iieuw.

Maar er zijn soms ook echt erge dingen. Voor mij liep deze zomer uiteindelijk heel anders dan ik gedacht had. Over de ins en outs is het niet verstandig te bloggen, maar het is goedgekomen en uiteindelijk boekte ik met de kinderen nog een last-minute van zes dagen naar Turkije. Ik wilde écht nog even met ze weg. Gewoon genieten met z’n drietjes. Even alles vergeten. Wil je weten hoe de reis verliep? Lees dan mijn reisblog.

En ja, ik ben nog steeds blij dat het zomer is. Het is echt mijn seizoen. Laten we het er nog maar even van nemen, want straks is het weer koud, nat en guur. Sterker nog, het was vorige week al even zo. De kinderen vroegen, natgeregend als ze waren, zelfs alweer om warme chocomel! Natuurlijk maakte ik dat, maar ondertussen dacht ik: néé, niet nu al, ik wil dit nog niet!

Gisteren was het nog lekker benauwd (ik houd ervan!), maar vandaag lijkt het weer echt te zijn omgeslagen. O nee toch? Ik wil nog geen herfst, ik wil nog een mooie septembermaand! Nog niet vooruitdenken, het gaat gewoon te snel. Want echt, het is ongelofelijk maar waar, over vier maanden zitten we alweer in het nieuwe jaar!

Hoe was jouw zomer?