Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo zit dat: voedselveiligheid en allergenen bij McDonald’s

Zo zit dat: voedselveiligheid en allergenen bij McDonald’s

Zo zit dat: voedselveiligheid en allergenen bij McDonald’s

Hoe zit dat nou eigenlijk écht met al dat lekkers van McDonald’s? Flair-lezeres Rachelle gaat voor ons op onderzoek uit en doet verslag van haar bevindingen.

JUISTVia Flairathome.nl/goodfood kreeg ik de afgelopen weken vragen van jullie over de voedselveiligheid bij McDonald’s. Hoe lang liggen Franse Frietjes na het frituren bijvoorbeeld te wachten voor ze op je dienblad belanden? Hoe gaat het personeel om met hygiëne? Erg interessant, want je wilt natuurlijk met een gerust hart van al je McDonald’s-favorieten kunnen genieten. Om antwoord te krijgen, sprak ik met woordvoerder Eunice Koekkoek. Zij legde mij het volgende uit.

cheeseburgerKwaliteit en houdbaarheid

Woordvoeder Eunice Koekkoek van McDonald’s Nederland: ‘Voedselveiligheid vinden we heel belangrijk bij McDonald’s. We willen onze gasten laten genieten van goede producten. Daarom besteden we veel zorg aan de kwaliteit én voedselveiligheid. Met de leveranciers van onze ingrediënten voeren we tientallen kwaliteitscontroles uit voordat we onze producten serveren. Natuurlijk houden we de houdbaarheid van de producten hamburgeren ingrediënten in de gaten. Er zit maximaal vijf minuten tussen het moment dat we onze Franse Frietjes in 100% plantaardige olie frituren en we ze serveren. Ook andere producten, zoals sla en tomaat, worden niet langer bewaard dan de houdbaarheidsdatum en -tijd op de sticker. Die plakken we op het bakje zodra we de groenten uit de koeling halen. Bij ons is voedselveiligheid in goede handen!’

quarterpounderVoedselveiligheid en voedingsinformatie

‘Onze restaurantmedewerkers dragen een haarnetje of pet, wassen elk uur hun handen en raken rauw vlees alleen aan met schone handschoenen. We willen dat iedereen zorgeloos kan genieten van onze maaltijden. Voor mensen met een allergie maken we via onze site, app en de placemats duidelijk welke allergenen een product bevat. Op de placemats vind je trouwens ook alle voedingswaarden. Heb je nog vragen over allergieën, dan kun je ze altijd stellen aan de Restaurant Manager.’

Lekker GlutenvrijGlutenvrij

Sinds juni hebben ruim vijftig McDonald’s-restaurants glutenvrije Hamburgers, Cheeseburgers en Quarter Pounders. Op McDonalds.nl/restaurants kun je via de functie ‘Zoek een restaurant’ zien of een McDonald’s bij jou in de buurt glutenvrije burgers serveert. Dat zie je aan het icoon Lekker Glutenvrij.

 

Heb jij een vraag voor mij over McDonald’s? Stel ‘m via Flairathome.nl/goodfood en ik zoek het voor je uit!