Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo zit dat: fruit en vis bij McDonald’s

Zo zit dat: fruit en vis bij McDonald’s

Zo zit dat: fruit en vis bij McDonald’s

Hoe zit dat nou eigenlijk écht met al dat lekkers van McDonald’s? Flair-lezeres Rachelle gaat voor ons op onderzoek uit en doet verslag van haar bevindingen.

JUIST

 

‘Alles wat bij McDonald’s op het menu staat, is toch hartstikke ongezond?’ Zomaar een vraag die ik toegestuurd kreeg via Flairathome.nl/goodfood. Meteen begon ik na te denken over gezond en ongezond eten. Ik besloot mijn moeder te bellen voor haar wijsheden over voeding. Mijn moeder zegt altijd dat het belangrijk is om elke dag twee stuks fruit en elke week een portie vis te eten.

Mijn moeders wijsheden blijken helemaal te kloppen. Voedingsdeskundigen zeggen dat het voor een gezond eetpatroon belangrijk is om twee stuks fruit en één of twee porties vis per week te eten. Fruit is goed voor je darmen door de voedingsstoffen die erin zitten, zoals vitaminen, mineralen en vezels. Wist je dat je tijdens het afvallen met een gerust hart kunt snoepen van een lekker stuk fruit? In fruit zitten namelijk weinig calorieën. Vis bevat weer andere voedingsstoffen voor een gezond eetpatroon. Je hart- en bloedvaten kunnen bijvoorbeeld het vet uit vis goed gebruiken. Goed nieuws: je kunt bij McDonald’s ook terecht voor een portie vis of vers fruit. Het is dus makkelijk om bij McDonald’s altijd een verantwoorde keuze te maken.

Fruit

Fruitige Woensdag

Met je kids naar McDonald’s? Ga dan op de eerste woensdag van de maand, dan krijg je bij aankoop van een Happy Meal een bakje vers fruit. Welke fruitstukjes erin zitten, verschilt per seizoen.

 

Visboer of McKibbeling?McKibbelingDEF Per 2015 serveert McDonald’s de McKibbeling, met echte kabeljauw. Deze visvariant bij het Happy Meal is in alle 242 restaurants geïntroduceerd. In het Happy Meal zitten vier stukjes McKibbeling (156 kcal).Rachelle nam de proef op de som en bestelde ‘m. Rachelle: ‘Mmm… Alleen al bij de geur loopt het water me in de mond. En die belofte wordt echt waargemaakt, want de McKibbeling is hartstikke lekker. Een krokant korstje en een smaakvolle binnenkant. Stiekem vind ik deze lekkerder dan die van de visboer bij mij op de hoek!’

Heb jij een vraag voor mij over McDonald’s? Stel ‘m via Flairathome.nl/goodfood en ik zoek het voor je uit!