Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo zet je zonder moeite elke dag 2000 extra stappen

Zo zet je zonder moeite elke dag 2000 extra stappen

Zo zet je zonder moeite elke dag 2000 extra stappen

Je zou elke dag minimaal 10.000 stappen (7 km) moeten zetten. Als je een zittende baan hebt, is dat nog niet zo makkelijk. Toch is het belangrijk om genoeg te bewegen (zéker als je niet sport). Daarom zijn deze trucjes om (ongemerkt) meer te lopen zo handig.

Tip: Schaf een stappenteller aan. Er bestaan ook apps om je stappen bij te houden op je smartphone. Dan moet je je gsm natuurlijk wel altijd bij de hand hebben. Flair’s eindredacteur Caroline is verknocht aan haar stappenteller. Ze heeft ‘m altijd op zak. Maar: met haar zittende baan haalt ze zelden 10.000 stappen. Met deze trucjes bereikt ze haar doel hopelijk wel.

Bel én beweeg

Krijg je een telefoontje? Sta dan op en beantwoord ‘m al wandelend. Een gesprek met je beste vriendin over haar nieuwe liefde levert je zo al gauw 1000 extra stappen op.

Neem de XL-route

Moet je op je werk naar het toilet? Ga dan niet naar de dichtsbijzijnde, maar loop een eindje verder naar een ander toilet. Parkeer bij de supermarkt ook niet vlak voor de deur, maar juist aan de ‘verkeerde  kant’. En stap een halte vroeger uit die bus.

IJsberen

Wachten op de trein of op je nieuwe paspoort? Ga dan niet zitten, maar ijsbeer een beetje. Vrij irritant voor andere mensen, maar je scoort wel op je stappenteller.

Neem de trap

En dan bedoelen we niet de roltrap… Ja, ook al moet je naar de zesde verdieping. Maak er een sport van. Hoe meer je het doet, hoe minder je zal puffen op den duur.

Lunch op locatie

Het is makkelijk om je boterhammen mee te nemen naar de kantine. Maar je kunt ook een eindje verder lopen en een leuk plekje zoeken in de buurt. Maak van je lunchpauze zo een wandeling. Een kwartiertje stevig stappen maakt je hoofd leeg én staat goed op je stappenteller.

Ook lezen:
Stop je telefoon nooit meer in je broekzak of beha!
Heb jij al een stappenteller in huis?
Sporten in de winter? Dit moet je weten!