Young woman flexing muscles in front of large superhero shadow on pink background Beeld Getty Images
Young woman flexing muscles in front of large superhero shadow on pink backgroundBeeld Getty Images

Zo word jij meer body positive: 5 tips voor meer zelfvertrouwen

Op momenten dat je even niet zo lekker in je vel zit, kijk je al snel heel negatief naar jezelf en je lichaam. Het idee dat je ooit weer die bikini aan moet trekken, je moet er niet aan denken. Heb je soms een beetje moeite met jezelf body positive voelen? Wij geven je een paar tips voor meer zelfvertrouwen!

1. Perfectie bestaat niet!

Niemand is perfect. Zelfs de modellen in de tijdschriften hebben zo hun complexen en onzekerheden. Veel foto's zijn gewoon bewerkt. Ook modellen hebben striae en putjes in hun billen. Dat is echt hartstikke normaal. Imperfectie is juist mooi en maakt ieder mens uniek. Dus omarm je imperfecties! Ga voor de spiegel staan en confronteer jezelf met je lichaam en wees dankbaar voor het lichaam dat je hebt gekregen.

2. Functioneel

Een lichaam is niet gemaakt om mooi te zijn, maar om te functioneren. Body positivity draait ook om het nadenken over alles wat je met je lichaam kan doen. Je kan dansen, zingen, lopen, praten. Je lichaam is tot zoveel in staat, het is zonde als je daarom alleen focust op je uiterlijk.

3. Maak je geen zorgen

Als je terugkijkt op de afgelopen twintig jaar, wat komt er dan in je op? “Was ik maar niet zo dik” of “wat heb ik veel leuke dingen gedaan en beleefd.” Door jezelf deze vraag te stellen, komt naar voren wat het belangrijkste in je leven is en waar je echt waarde aan hecht. Je druk maken om je lichaam is achteraf gewoon heel zonde en verspilling van je tijd. Het leven is zoveel leuker als je je lichaam gewoon accepteert zoals het is en je geniet van het leven!

Lees ook Met déze handige tips blijven jouw gebreide truien nog langer mooi

4. Niet vergelijken

Natuurlijk mag je jaloers zijn op iemands krullen of slanke lijn, maar kijk ook zeer zeker naar je eigen sterke punten. Misschien heb je prachtige handen, volle lippen of mooie borsten. Wees er trots op en focus je op jouw pluspunten. Laat je zelfbeeld ook zeker niet vormen door mensen in je omgeving. Ook zij hebben zo hun onzekerheden. We zeiden het al eerder, niemand is perfect.

5. Kleding

Kleding is heel belangrijk voor een positief zelfbeeld. Als je je niet fijn voelt in een kledingstuk, maakt het je een stuk onzekerder. Investeer daarom in comfortabele outfits, zodat je je lichaam ook meer accepteert. Je zult zien dat je dan meteen begint te stralen. Weg met al die veel te kleine kleding, draag wat jij mooi en fijn vindt. Draag je een outfit waar jij je lekker in voelt dan zal iedereen zien dat je straalt van het zelfvertrouwen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet.nl | Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden