Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wil je wat afvallen? Zo kom je van dat hongergevoel af

Wil je wat afvallen? Zo kom je van dat hongergevoel af

Wil je wat afvallen? Zo kom je van dat hongergevoel af

Je moet ongesteld worden, hebt een rotdag of je volgt een streng dieet en je hebt opeens onwijs veel trek in iets zoets! Hoe voorkom je dat je zwicht? 7 tips!

1. Eet geen appel

Een appel zorgt ervoor dat de suikerspiegel voor eventjes gaat schommelen, doordat snelle suikers (glucose en fructose) meteen worden opgenomen. De insulinebalans is trager, waardoor je dus met een gevoel van honger achterblijft. Kies voor een fruitsoort die langzamere suikers bevatten, zoals ananas en banaan bijvoorbeeld. Een betere keuze, wanneer je trek hebt!

2. Eet eiwitten en vezels

Kies voor eten met eiwitten of veel vezels. Hierdoor heb je langer een verzadigd gevoel. Denk aan brood, groente of peulvruchten als linzen en bonen bijvoorbeeld, zilvervliesrijst of volkoren pasta.

3. Tanden poetsen

Poets je tanden. Dit kan soms helpen wanneer je trek hebt in iets lekkers.

4. Glas water

Drink een groot glas (warm) water. Op deze manier houd je je lichaam een beetje voor de gek door je maag te vullen met water.

5. Niets in huis

Zorg dat je geen ongezonde snacks in huis hebt. Dit maakt het makkelijker om niet naar lekkers te zoeken wanneer je trek hebt.

Lees ook
Sportschool tips: waar moet je als nieuweling op letten?

6. Zorg voor afleiding

Verzet je gedachten! Kijk televisie of probeer in ieder geval je gedachten af te laten dwalen zodat je niet aan die reep chocolade blijft denken.

7. Bewust

Eet tijdens maaltijden geconcentreerd en niet te snel. Op deze manier eet je bewust en houd je na het eten langer een verzadigd gevoel.

Moet je ongesteld worden? Oestrogeen is een hormoon dat van belangrijke invloed is op je eetlust. Vlak voor je menstrueert, dalen je oestrogeenlevels om vervolgens weer te stijgen. Het is dus heel natuurlijk dat je tijdens je menstruatie meer behoefte hebt aan suiker, vet en zout. Neem bovenstaande tips in acht, maar wees deze dagen ook weer niet te streng voor jezelf!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages