Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo kom je niet aan tijdens je vakantie (tips!)

Zo kom je niet aan tijdens je vakantie (tips!)

Zo kom je niet aan tijdens je vakantie (tips!)

Heerlijk, de vakanties komen er weer aan! Lekker genieten, lekker eten… Maar hoe zorg je ervoor dat die extra vakantiekilo’s wegblijven? Met deze tips hoef je niet te lijnen tijdens je holiday en zal de weegschaal ook niet de verkeerde kant uitslaan bij thuiskomst. Beloofd.

Hoeveelheid

Probeer je aan je vaste eetroutine te houden, ook in het buitenland. Eet ’s ochtends bij het ontbijt, ’s middags tijdens de lunch en ’s avonds met het avondeten ongeveer dezelfde hoeveelheden als je thuis doet.

Balans

Zorg voor de juiste balans. Heb je in de middag uitgebreid geluncht (op de camping, la playa of een terras in de Spaanse zon), probeer dan ’s avonds bij het avondeten iets minder op te scheppen.

Glas water

Doucement met alcohol. Rustig aan met cocktails of het opentrekken van een fles wijn. Meestal begin je tijdens je vakantie eerder op de dag met borrelen dan gewoonlijk. Het trucje: drink na ieder drankje een glas water. Je zult je de volgende dag een stuk fitter voelen (echt!) en het is belangrijk voldoende water te drinken bij zomerse temperaturen.

Leftovers

Op vakantie eet je sneller buiten de deur dan thuis in Nederland en eet je ook vaak grotere porties. Te veel op je bord geserveerd gekregen? Vraag of je de leftovers mag meenemen, dat is helemaal zo gek nog niet. Zo hoef je niet tegen je zin in de enorme hoeveelheid op te eten en kun je er later alsnog van smikkelen.

Afwisselen

Step away from the piña colada! Wissel je favoriete cocktail af met een lichtere variant. Wist je dat er in een glas prosecco slechts 85 calorieën zitten? Afwisselen dus, zodat je niet steeds dezelfde caloriebommen tot je neemt. Ook hierbij geldt: een glaasje water tussendoor.

Detox dagje

Weer terug in Nederland? Las een groente- en fruitdagje in. De beste manier om terug in je normale eetpatroon te stappen en je lichaam te ontgiften van alle Italiaanse pizza’s, Spaanse paella’s en alcoholische versnaperingen. Vitamines, yum!

Let jij op je gewicht tijdens de vakantie?

Lees en bekijk ook