Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 30 minuten bewegen per dag? Makkie!

30 minuten bewegen per dag? Makkie!

30 minuten bewegen per dag? Makkie!

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Daarom is het goed om per dag ten minste 30 minuten te bewegen. Geen tijd? Genoeg bewegen is gemakkelijk in te passen in het dagelijks leven! Flair geeft je tips.

Schoonmaken en klussen

Dit klinkt raar, maar de wekelijkse poetsbeurt van het huis kan een ware work-out zijn! Een half uur de ramen lappen zorgt al snel voor 120 verbruikte calorieën. Ook het schrobben van de vloer levert je 140 verbruikte calorieën op.

Fiets in plaats van auto

Dit is een easy tip, maar wel een heel verstandige! Pak vaker de fiets. Bijvoorbeeld naar je werk, wanneer je boodschappen doet of als je de kinderen naar school brengt. Het kost je ook nog eens minder geld én je hoeft niet naar een parkeerplaats te zoeken.

Huisdier

Nog geen huisdier? Een huisdier laat je al snel een grote wandeling maken. Neem bijvoorbeeld een hond, want die moet algauw een paar keer per dag uitgelaten worden. Zo kom je gemakkelijk aan die 30 minuten!

Neem de trap

Ben je snel geneigd om op het station of op je werk met de roltrap of met de lift te gaan? Probeer dan eens de trap te nemen. Dat zorgt weer voor het verbranden van calorieën en meer beweging op je dag.