Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo kom je af van die nare, droge plekken op je huid

Zo kom je af van die nare, droge plekken op je huid

Zo kom je af van die nare, droge plekken op je huid

Hadden we in november en december nog te maken met zachte temperaturen, deze maand ontkomen we er niet aan. Het is ijskoud! Grote kans dus dat ook jij last hebt van die nare droge plekken op je huid.

Sommige mensen krijgen zo nooit, anderen weten dat ze er niet aan kunnen ontkomen zo gauw als de buitentemperatuur rond het nulpunt schommelt. Een droge, schilferige huid met in het ergste geval ook nog kloven als gevolg. Vooral handen en voeten moeten eraan geloven, maar ook droge plekken in het gezicht zijn soms onvermijdelijk.

Herkenbaar? Lees dan hieronder hoe je er zo snel mogelijk vanaf komt:

1 Afblijven!

Dit is gelijk de moeilijkste. Voordat je huid droog en schilferig wordt, is de kans groot dat je eerst een branderig en geïrriteerd gevoel krijgt. Als reflex zal je dan regelmatig je vingers precies op dat plekje leggen – waardoor het alleen maar erger wordt. Niet doen dus.

giphy

2 Huidverzorging

Overdrijven met huidverzorging is een belangrijke boosdoener voor een droge huid. Te veel scrubben, maar ook producten tegen huidveroudering of acne bevatten vaak behoorlijk agressieve bestanddelen. Je denkt misschien dat je erbij gebaat bent, maar je toch al droge huidje heeft als het zo koud is meer aan milde, kalmerende producten.

3 Hete douche

Het is natuurlijk heel verleidelijk om ’s morgens je koude lijf te warmen onder een hete douche, maar het is echt een slecht plan – zeker voor je gezicht. Heet water brandt als het ware je natuurlijke beschermingslaagje weg, waardoor je na zo’n kokend hete douche met een kwetsbaar huidje op de fiets stapt. Gevolg: droge plekken.

giphy

4 Gericht behandelen

Bepaalde plekken, zoals je kin, zijn nu eenmaal vatbaarder voor droogheid dat de rest van je gezicht. Het kan dus geen kwaad om juist op dat stukje vaseline of purol aan te brengen. Het voelt misschien een beetje gek om voor de rest van je gezicht gewoon dagcrème te gebruiken, maar je huid is tijdens de kou echt gebaat bij gerichte behandeling. Last van droge handen? Gebruik dan eens voor het slapengaan een dikke laag vaseline als handcrème en doe vervolgens dunne, stoffe handschoentjes aan. Voor je voeten kan hetzelfde, maar dan met sokken. Voelt misschien belachelijk – en voor je seksleven zal het ook geen wonderen doen – maar je zal versteld staan van het resultaat de volgende ochtend.

 

 

 

Lees ook: