Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Denise blogt: Zó is herfst wel leuk

Denise blogt: Zó is herfst wel leuk

Denise blogt: Zó is herfst wel leuk

Ik hou van zon en zomer. Dat wisten jullie al. Dat morgen de herfst begint, nee, daar sta ik dus niet om te springen. Het idee dat het nu alweer voorbij is: het buiten eten, buiten zijn, lekker zonder jas. Daar heb ik moeite mee.

Vallende blaadjes stemmen me triest. Het idee van een natte herfst en een koude winter al helemaal! Brrr… En daar dan ook nog maandenlang met je verwaaide hoofd op je fietsje doorheen moeten. Blegh! Ik kan daar zó tegenop zien.

Gelukkig denken mijn kinderen daar anders over. Toen we onlangs een paar keer in de stromende regen op de fiets zaten en drijfnat op school aankwamen zei Bo nog steeds: ‘Ik vind regen leuk!’ Ja, ik ook, maar dan wel in Thailand of zo, waar het dan in elk geval ook nog lekker warm is.

Maar goed, laten we positief blijven! Het najaar is ook écht wel een mooi seizoen. De kleuren van de bomen, de soms mistige luchten en kinderen die op hun laarsjes in plassen stampen, blaadjes in de lucht gooien en kastanjes verzamelen.

Ik heb me dan ook voorgenomen om lekker veel naar buiten te gaan. Want hier binnen mag het dan donker zijn (ik zit zelfs nu overdag al met het licht aan!), naar buiten gaan brengt meteen verlichting, lucht en ruimte. En kleur!

Trouwens, als ik zo van buiten zitten hou, waarom zou ik het dan niet gewoon blíjven doen? Misschien dat de buren me wat raar aan zullen kijken als ik in november mijn hangmat in de tuin hang, maar gewoon elke dag 5 minuutjes buiten zitten? Waarom niet? In een speeltuin is het niet gek, als je rookt ook niet, dus waarom anders wel? Ik ga het gewoon doen! Doe je mee?

En kun je niet stil zitten? Ga dan met je camera of smartphone op pad. Lekker foto’s maken. Daar word ik ook blij van. Met een echt goede camera of een spiegelreflex is dat nog gaver natuurlijk, maar met je telefoon kan ook veel! Op Instagram  zie ik soms al hele mooie herfstfoto’s!

Kijk goed, neem alles in je op. Zie de schoonheid ervan. In de stad, het bos, vanuit de trein of op de snelweg. Doe het, voordat straks alle blaadjes alweer van de bomen zijn en het winter wordt. Maar zelfs dan hoef je niet te treuren: alles gaat door, alles verandert. Ook dit gaat weer voorbij. Geniet ervan zolang als het duurt. Voor je het weet is de zon weer terug!

En ’s avonds? Lekker de kaarsjes aan en wijntjes drinken bij een denkbeeldig haardvuur, knus onder een dekentje op de bank. Herfst is bést leuk! Ik zou er bijna zin in krijgen. Jij nog steeds niet? Lees dan de tips die Flair zelf nog gaf om een herfstdip te voorkomen.

Foto Kastanjes herfst: Denise Miltenburg