Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo haal je die promotie binnen!

Zo haal je die promotie binnen!

Zo haal je die promotie binnen!

Uit onderzoek blijkt dat twee simpele woordjes ervoor kunnen zorgen dat je promotie krijgt.

Feedback of opbouwende kritiek krijgen van je baas is niet makkelijk. Je bent het er niet altijd mee eens en kunt je baas soms wel schieten. Herkenbaar? Uit een nieuw onderzoek blijkt dat je dit moment kunt gebruiken om hoger op de ladder te komen. Geeft je baas je weer feedback? Bedank hem daar dan voor!

“Dank je”
Onderzoekers van de USC Marshall School of Business ontdekten dat je baas je sneller intelligent en competent vindt, wanneer je hem bedankt voor de feedback. Twee simpele woordjes na afloop van het gesprek kunnen er dus voor zorgen dat je eerder promotie krijgt.

Geschikt?
De onderzoekers verdeelden de mensen in groepen met een hoge functie en een lage functie. De deelnemers met een hoge functie, waartegen ‘bedankt voor de feedback’ werd gezegd, beoordeelden de deelnemers in de lage functie als betere werknemer. De deelnemers die hen niet bedankten, werden beoordeeld als niet geschikt.

Het is nog niet te laat
Heb jij je baas nog nooit bedankt voor zijn feedback of opbouwende kritiek? Je kunt nog een inhaalslag maken door nu te beginnen. Het onderzoek wees namelijk uit dat mensen die begonnen met bedanken al snel werden gezien als geschikte werknemers.

Hoe kan dat?
De onderzoekers denken dat het bedanken van je baas zo effectief is omdat hij zich dan meer gewaardeerd voelt. Wanneer je baas voelt dat je hem of haar waardeert, is er meer kans dat hij of zij jou ook waardeert. Waardering speelt weer een grote rol bij het krijgen van promotie.

Wil je tips over hoe je succesvol wordt in je werk én in je privéleven? Lees er dan snel meer over!

Bron: www.cosmopolitan.com