verkoudheid Beeld Getty Images
verkoudheidBeeld Getty Images

Zingen onder de douche of een potje seks: dit helpt om verkoudheid te voorkomen

Kippensoep, hete thee, stoombadjes. Allemaal prima middelen om je van een verkoudheid af te helpen. Maar waarom überhaupt verkouden worden als je het ook kunt voorkomen? We hebben 5 leuke tips voor je op een rij gezet.

Zo ga jij gezond het nieuwe jaar in.

Zingen in de douche

Zingen tegen verkoudheid? Ja! Door het openhouden van je neusholtes voorkom je dat het vervelende virus in je neus blijft zitten. Laat je neusholtes genieten van een met stoom gevulde badkamer, want stoom is een natuurlijke manier om je neusholtes te verlossen van slijm en snot. En terwijl je lekker aan het douchen bent, zing dan hardop een liedje. Hardop zingen zorgt ervoor dat je diep ademt en dat zorgt er weer voor dat de stoom diep in je holtes komt.

Bezoek je vrienden

Kameraadschap is een echte viruskiller en helpt dus ook tegen verkoudheid. Tijdens een onderzoek van de Universiteit van Pittsburgh injecteerden onderzoekers een verkoudheidsvirus in de neus van vrijwilligers. De vrijwilligers die hadden aangegeven sterke familiebanden en vriendschappen te onderhouden, hadden minder kans om verkouden te worden.

Ga je huis uit

Waarom hebben we in de winter vaker last van een verkoudheid? Omdat we in de winter meer tijd binnen doorbrengen en vaker in direct contact komen met mensen die al een virus onder de leden hebben. Ga dus naar buiten, en verklein je kans op besmetting!

Deze tips helpen om griep te voorkomen

(én snel beter te worden als je al ziek bent)

Twee keer per week seks tegen verkoudheid

Uit een vaak aangehaald onderzoek van de Wilkes Universiteit in Pennsylvania is gebleken dat mensen die een of twee keer per week seks hebben een sterker immuunsysteem hebben dan mensen die minder vaak seks hebben.

Onderzoekers hebben het speeksel van 111 studenten onderzocht. Die studenten die aangaven minstens een of twee keer per week seks te hebben, hadden 30 procent meer van de stof Immunoglobuline (Ig) in hun speeksel. Volgens de onderzoekers is Ig de eerste verdedigingslinie van ons lichaam tegen verkoudheden en de griep.

Bron: MNN.com

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden