Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zien: Zo kan je elke dag 30 minuten tijd besparen

Zien: Zo kan je elke dag 30 minuten tijd besparen

Zien: Zo kan je elke dag 30 minuten tijd besparen

Heb jij ook wel eens het gevoel dat er gewoon niet genoeg uren in een dag zijn? Dat je echt wel graag zou gaan sporten, maar er gewoon geen tijd voor hebt? Veel draait om een goede planning van je dag en telkens een moment inlassen voor ontspanning. Wij geven je alvast enkele tips om elke dag 30 minuten tijd te besparen.

Blokkeer 1 uur in je agenda

Je collega’s die binnenwandelen voor een babbel, je baas die je naar zijn kantoor roept of een zoveelste vergadering die last minute georganiseerd wordt,… Je bent continue bezig maar op het einde van de dag is er niets volledig afgewerkt. Plan daarom minstens 1 uur in om stevig door te werken. Zet het niet enkel in je eigen agenda, maar ook in de gemeenschappelijke agenda zodat je collega’s weten dat je op dat moment niet bereikbaar bent.

Groepeer taken

Check jij ook ongeveer 15 keer per dag je e-mail? Nou, dit is eigenlijk helemaal niet nodig en het is nadelig voor je productiviteit. Je gaat namelijk telkens je activiteit stoppen en hernemen waardoor je veel tijd verliest en nooit iets afmaakt. Plan liever 3 momenten in waarop je je mails leest en beantwoordt, bijvoorbeeld ’s ochtends, ’s middags en voor je naar huis gaat. Zo ga je efficiënter te werk en ga je zelfs tijd over hebben.

Maak je To-Do-lijstje in de avond

Misschien hang je ’s avonds wel op de bank en is er helemaal niets op de televisie, gebruik dan deze tijd om je to-do-lijstje voor de volgende dag al op te stellen. ’s Ochtends kunnen er namelijk al verstorende activiteiten optreden waardoor je hier helemaal niet meer toe komt. Je kan bijvoorbeeld ook al je outfit voor de volgende dag klaarleggen of de ontbijttafel al dekken, wat je beide al 10 minuten kan besparen.

Vermijd de snooze-knop

Ben jij een fervente aanhanger van de snooze-functie? Stop er dan onmiddellijk mee. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen die elke ochtend snoozen, veel minder productief zullen zijn doorheen de dag. Je brein wordt niet op de juiste manier wakker waardoor je je de hele dag loom zal voelen.

Als je bovenstaande tips combineert, zal dit je gegarandeerd 30 minuten per dag besparen.

Lees ook:

Bron: Jobat