Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zeg dag tegen hoofdluis met De Luizenkap!

Zeg dag tegen hoofdluis met De Luizenkap!

Zeg dag tegen hoofdluis met De Luizenkap!

Hoofdluis is misschien wel een van de meest genante kwaaltjes om te hebben. En dat terwijl je er écht niets aan kunt doen en het al helemáál geen teken van een onhygiënische levensstijl is. Kinderen krijgen luizen heel gemakkelijk, maar hoe wordt je kind weer luisvrij?

Gezonde voeding
Een van de meest gebruikte producten om hoofdluis mee te bestrijden, is lotion. Een spoeling die alle beestjes doodt, maar die niet echt een pretje voor je hoofdhuid is door alle chemicaliën. Ook ondernemer Nicolette Mak kampte met dit probleem bij haar kinderen. ‘Ik voelde weerstand om wéér luizenlotion op hun hoofden te smeren. Ik geef ze gezonde voeding, als het even kan biologisch, maar dít doe ik dan wel?!’

Bewust alternatief
Om haar frustraties tegen te gaan, ging ze de uitdaging aan om een beter alternatief te vinden voor de lotions. ‘Ik kon gewoon niet geloven dat er geen betere oplossing was dan de dure bestrijdingsmiddelen uit de drogist. Toen besloot ik een natuurlijke en betaalbare manier te gaan vinden om van de luizen af te komen.’

Latex kapje
Dat resulteerde in De Luizenkap, een soort badmuts waarmee je met olijfolie of zonnebloemolie de luizen te lijf gaat. Het kapje is gemaakt van 100% latex en maakt een einde aan dat feestje op je hoofd – en dat binnen 10 minuten! Na 9 dagen herhaal je de behandeling voor de luizen die nog uit de neten (eitjes) zijn gekomen en dan ben je volledig luisvrij!

Tijdwinnend idee
De Luizenkap is daarmee een natuurlijke oplossing om luizen te bestrijden en het scheelt je ook nog eens ontzettend veel tijd. “Want normaal gesproken moet je 14 dagen lang 20 minuten per dag per hoofd kammen,” aldus Mak. Ben jij ook wel geïnteresseerd in een andere optie om je kinderen op een natuurlijke wijze luisvrij te krijgen? Meer informatie over De Luizenkap vindt je hier!

Wat vinden jullie van dit initiatief?

Lees ook: