Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Yoga op het water is de nieuwste fitness hype

Yoga op het water is de nieuwste fitness hype

Yoga op het water is de nieuwste fitness hype

De nieuwste trend in fitnessland: yoga op het water. In Engeland is Aqua Physical al echt een hype. Is het ook iets voor jou? 

Yoga op het water

Aqua Physical is het beste te vergelijken met een high intensity interval training (HIIT), een workout waarbij je periodes van intense cardio- en krachtoefeningen afwisselt met korte pauzes.

Spieren in balans

Aqua Physical is bedacht door Leila Francis Coleman. Zij kwam op het idee doordat ze als tiener veel zeilde op het water: “Na een dag op het water had ik overal spierpijn. Mijn spieren gingen in overdrive om ervoor te zorgen dat ik toch maar stabiel genoeg was om niet in het water te vallen.” En zo is Aqua Physical ontstaan: yoga oefeningen uitvoeren op een drijvend matje in het water. Omdat je niet stabiel bent, moeten je spieren harder werken om in balans te blijven. En omdat je probeert om je evenwicht te bewaren, worden je spieren veel dieper getraind dan bij een gewone yoga-sessie.

Proefles

Iets voor jou? Aqua Physical is er nog niet in Nederland. Tot die tijd ben je welkom voor een proefles in Engeland. (www.aquaphysical.com)

 

Lees ook:
– Afvallen door skeeleren
– 4 redenen om vaker te zwemmen
– Calorieën verbranden in de zomer was nog nooit zo leuk!

Yoga op het water yoga op het water