Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Yeah, lekker lopen! Maar wat trek ik aan?

Yeah, lekker lopen! Maar wat trek ik aan?

Yeah, lekker lopen! Maar wat trek ik aan?

Omdat we nu qua weer een beetje tussen vest of geen vest schipperen, heb ik voor jullie een lijstje opgesteld dat je kan helpen met het uitkiezen van je sportoutfit. Natuurlijk heeft de een het eerder koud dan de ander, dus het is niet meer dan een leidraad.

Boven de 15 graden:
Niks te klagen over het weer! Een korte broek en een shirt/hemdje is nu warm genoeg. Misschien vind je het een beetje fris als je naar buiten stapt, maar zodra je een paar minuutjes rent krijg je het vanzelf warm. En dan ben je blij dat je niet meer hebt aangetrokken dan dit.

Tussen de 10 en de 15 graden:
Dit is lastig weer – als je de deur uitstapt heb je het koud. Maar na een paar renmeters loopt je lichaamstemperatuur al snel op. Het is dan eigenlijk voldoende om een lange of driekwart tight te dragen en hierbij een shirt met lange mouwen (geen thermoshirt, maar gewoon dry-fit).

Tussen de 5 en de 10 graden:
Het begint al een beetje af te koelen. Het is dus belangrijk om jezelf warm te houden met laagjes. Als het echt meer naar 5 graden neigt, is het verstandig om een lange tight te dragen met een lange mouwen-shirt en een vest. Als de temperatuur richting de 10 graden loopt, is een hemdje onder het vest warm genoeg.

Tussen de 0 en de 5 graden:
Brrr, winterse temperaturen. Het is nu zaak om je warm te kleden, want je wilt geen verkoudheid oplopen door een rondje hardlopen. Als de temperatuur niet hoger komt dan een paar graden boven nul, is het verstandig om het thermoshirt uit de kast te trekken. En natuurlijk een warme (winter) tight.

Onder de 0 graden:
Ah, jij bent zo’n bikkel die zelfs met vriestemperaturen een rondje loopt. Trek die thermokleding maar weer uit de kast. Maar alleen een thermoshirt is niet meer warm genoeg: doe hier overheen nog een vestje aan of kies voor een windjack, zodat je lekker warm blijft. Je wintertight is ook geen overbodige luxe. Heb je deze niet? Kies dan een voor thermolegging aan of trek twee normale leggings over elkaar heen aan.

Beeld: Thinkstock