Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Winterdip? Vrolijk jezelf op!

Winterdip? Vrolijk jezelf op!

Winterdip? Vrolijk jezelf op!

In donkere tijden laten de winterdipjes hun hoofd zien. Vooral vandaag, op Blue Monday…

De duisternis waarmee we opstaan en weer naar bed gaan, doet niet veel goeds voor ons humeur. Zit je niet lekker in je vel en zie je het even niet meer zitten? Creëer dan jouw eigen lichtpuntjes in deze duisternis.

Heerlijke geuren
Je neus is een van die zintuigen die mede je stemming en humeur bepalen. Geuren laten een herinnering achter en bepalen maar liefst 75% van onze emoties. Verbeter je stemming door een lekkere geur te creëren. Wil je ontspannen? Kies dan voor geuren als lavendel of vanille. Wil je juist een energieboost krijgen? Citrus zorgt voor frisheid. Je kunt je huis heel simpel laten bruisen van lekkere geurtjes: zet een pan water op en verrijk dit met heerlijk ruikende ingrediënten.

Me time
Als iemand zich niet goed voelt, wil je hem of haar opvrolijken en eens flink in de watten te leggen. Waarom doen we dit niet bij onszelf? Schakel je telefoon uit, trek de stekker van de computer eruit en haal die klokken van de muur; vandaag denk je alleen maar aan jezelf. Zet jouw favoriete plaat op en begin met allerlei ontspannende activiteiten.

– doe ontspannende yoga-oefeningen
relax in een lavendelbadje
– vertroetel je lichaam (met mooie nagellakjes, full body scrub, maskertjes etc.)
– organiseer je kledingkast
– maak jezelf mooi (ook al ga je nergens naar toe)
– lees een boek
– maak je favoriete cake
– zoek de natuur op tijdens een heerlijke wandeling over een klompenpad
– bekijk je oude fotoalbums voor leuke herinneringen

Wees creatief!
Je kunt natuurlijk iets leuks voor jezelf kopen, maar het is nog veel leuker om zelf iets te maken of om een oud meubelstuk te pimpen. Blaas je vazen nieuw leven in door het een leuk kleurtje te geven of maak van dat oude shirt een modern jurkje. Je bent een hele dag creatief bezig en aan het einde kun je hartstikke tevreden zijn met het resultaat wat je helemaal zelf hebt bereikt.

En bovenal… geniet ervan!