Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Win workshop ‘Ambities waarmaken’

Win workshop ‘Ambities waarmaken’

Win workshop ‘Ambities waarmaken’

Dé tips om je dromen uit te laten komen!

Heb jij ook zoveel dromen? Wil jij graag die ene topbaan bereiken, eindelijk eens het juiste evenwicht tussen werk en privé ervaren, of als zelfverzekerde vrouw door het leven gaan? Een rolmodel kan hierbij helpen! Lees snel meer over de workshop ‘Ambities waarmaken’ en win een gratis middag inspiratie.

De workshop ‘Ambities waarmaken’ van Roos Woltering is een initiatief van Cordaid Microkrediet in het kader van hun Cordeals campagne. Al het geld dat met deze deals wordt opgehaald, gaat in de vorm van Microkrediet naar een ondernemer in een ontwikkelingsland. Terwijl jij je ambities nastreeft, steun je met deze cursus dus ook nog een kansarme ondernemer in het waarmaken van zijn of haar dromen!

Volgens Roos Woltering is het erg belangrijk dat vrouwen hun ambities nastreven. “Momenteel is nog steeds 60% van de Nederlandse vrouwen niet financieel zelfstandig. Het is zonde als dit onstaat doordat bepaalde taakverdelingen tussen mannen en vrouwen als vanzelfsprekend worden ervaren. Zo is het bijvoorbeeld nog steeds zo dat de meeste mensen denken dat vrouwen beter voor kinderen kunnen zorgen dan mannen. Dit is één van de redenen dat 75% van de werkende Nederlandse vrouwen parttime werkt. Dit is natuurlijk een prima keus, maar dit moet wel voortkomen uit eigen wil, niet door wat nou eenmaal ‘normaal’ wordt gevonden.”

Een aantal tips van Roos op een rij:

• Vrouwen denken sneller voor een ander dan mannen, we zijn van nature empathisch. Dit is een mooie eigenschap, maar voorkom dat je een ‘flipperkast’ wordt. Laat je niet té veel leiden door wat anderen graag willen en vraag jezelf wat vaker af wat jij nou eigenlijk zélf wilt.

• Laat je niet leiden door de ‘macht van de vanzelfsprekendheid’ als het aankomt op de taakverdeling tussen mannen en vrouwen. Vraag jezelf wederom af wat jij nou eigenlijk zelf wilt, laat je daarbij niet leiden door hoe anderen het aanpakken.

• Kies een rolmodel. Liefst iemand die binnen je bereik ligt, dus geen onbereikbare filmster of artiest. Is er een familielid, collega of goede vriendin waar jij eigenschappen in herkent die je graag zelf verder zou ontwikkelen? Neem deze persoon in gedachte en laat je inspireren. Dit helpt je bij het vergroten van je zelfvertrouwen en het bereiken van je doelen.

• Vraag jezelf af welke ambitie je nog wilt verwezenlijken en wie jou daarbij kan helpen. Wees niet bang en vraag om advies en hulp waar nodig.

Schrijf je nu in voor de workshop ‘Ambities waarmaken‘, speciaal voor vrouwen. Of doe mee aan de facebook actie van Cordaid en win een gratis middag inspiratie met Roos!