Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat willen mannen: glad geschoren of niet?

Wat willen mannen: glad geschoren of niet?

Wat willen mannen: glad geschoren of niet?

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: hebben mannen liever glad dan ongeschoren?

De een is kaal, de ander heeft een streepje of laat de boel down under lekker groeien. Forummer anoniem13278 merkt dat haar vriend tijdens de sex terughoudender is met zijn handelingen als ze stoppels heeft. Ze vraagt zich af: moet het van mannen per se helemaal glad zijn?

  • blijfgewoonbianca: “Haren of stoppels vind ik ook nogal een verschil; stoppels prikken gewoon erg en zijn in mijn idee absoluut niet charmant. Je kunt voorkeur hebben voor kaal of harig, maar ik heb nog nooit iemand horen zeggen: stóppels, die voelen pas lekker.”
  • jaw: “Stoppels zijn irritant en veroorzaken irritatie. Helemaal glad is oké. Een compleet oerwoud is irritant, want dan ben je al snel aan het flossen. Mijn voorkeur gaat uit naar een netjes onderhouden bosje op de heuvel. Dat heeft namelijk iets jeugdigs. Een oerwoud maakt juist weer ouder en kaal heeft iets kinderlijks.”
  • 44pje: “Ik kan me goed voorstellen dat het voor hem prettiger is als je glad bent, maar dat geldt naar mijn idee ook andersom. Ik vind het niet problematisch als hij zich niet scheert, maar sinds kort doet hij het wel, en dat vind ik toch wel erg prettig!”
  • doyoulikeme: “Beffen vind ik prettiger als je lekker glad bent van onderen. Toch kan het op een manier waarbij een paar daagjes haar echt niet veel uitmaakt. Belangrijker vind ik intieme hygiëne en geur.”
  • tintin_au_meridien: “Een bosje haar stoort mij geenszins, zolang het geen oerwoud is. Glad mag ook. Als het echt ruige stoppels zijn wordt het inderdaad minder leuk.”
  • jos71: Wij houden het beiden redelijk bij omdat we dat toch lekkerder en schoner vinden. We scheren echt niet iedere dag maar vaak beide aan het begin van het weekend. Dit omdat er rode bultjes bij haar ontstaan als ze het te vaak smooth maakt (gevoelige huid). We proberen het wel allebei op dezelfde dag te doen zodat we samen tegelijk super smooth zijn!
  • willem1959: “In de jaren ’70 en ’80 scheerde niemand zich. Waren ze toen allemaal onhygiënisch?”
  • Jack_Off: “Met een beetje haar op de venusheuvel heb ik totaal geen problemen, maar de lipjes en daaromheen graag kaal. Een vrouw met een pak shag tussen de benen is voor mij een no-go.”

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.