wijnen met vriendinnen Beeld Getty Images
wijnen met vriendinnenBeeld Getty Images

Wijntje met vriendinnen is goed voor je gezondheid

Voor veel een heerlijke bezigheid, eindeloos kletsen met een glas wijn erbij. Nu blijkt dat het niet alleen super gezellig is, het zorgt er zelfs voor dat je langer leeft!

Afspreken met je vriendinnen

Het is heel belangrijk dat je regelmatig je vriendinnen ziet, het heeft namelijk veel voordelen voor je gezondheid. Mensen hebben veel behoefte aan sociaal contact, twee keer per week afspreken zorgt er al voor dat je minder vaak ziek bent. Daarnaast wordt je weerstand hoger en kan je beter met stress omgaan.

Je omringen met vrienden en vriendinnen zorgt dus voor een betere gezondheid. En met een goede gezondheid heb je grote kans dat je ook ouder wordt. Als je af en toe ook nog een wijntje inschenkt ben je helemaal goed bezig.

Wijntje drinken

Samen op z’n tijd een glas wijn drinken is dus helemaal niet verkeerd. Uit onderzoek blijkt dat het ervoor zorgt dat je beter om kan gaan met stressvolle situaties. Hierbij komt het hormoon oxytocine vrij, dit speelt een grote rol bij het aangaan van sociale contacten. Hiermee gaat je stressniveau omlaag, dat wil toch iedereen!

Bron: Girlscene

Lotte HesselingGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden