Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Weg met herfstkwaaltjes

Weg met herfstkwaaltjes

Weg met herfstkwaaltjes

Voel je herfstkwaaltjes opkomen? Heb je last van een rode neus, schrale lippen of vervelend kuchje? Druk ze de kop in met deze handige tips.

Een verstopte neus

De remedie? Water drinken. Voldoende water drinken. Als je water drinkt, worden je slijmvliezen dunner. Dit voorkomt dat je sinussen verstopt raken. Sporten is ook een goede tip tegen een verstopte neus. Sprint of doe een aantal jumping jacks om het snot los te krijgen.

Verkouden

Je kunt heel eenvoudig zelf neusspray maken. Neem twee kopjes gedistilleerd water en een halve theelepel zout. Mix dit door elkaar en knijp een paar drupjes van dit mengsel in je neus.

Koorts

Ben je rillerig en zweet je je een ongeluk? Oh jee, koorts. Een handige tip: laat je katoenen sokken in koud water weken. Maak je voeten even warm onder douche of in een teiltje om daarna direct je voeten in de koude, natte sokken te stoppen. Hierover trek je droge wollen sokken aan en dan linea recta naar bed. Dit moet helpen de koorts te verzachten en de circulatie te verbeteren.

Hoofdpijn

Heb je last van hoofdpijn? Neem een handje amandelen. Deze noten zijn rijk aan magnesium en kunenn hoofdpijn verzachten.

Hoesten

Ben je laan het kuchen de hele dag? Neem een halve citroen, besprenkel deze met zout en peper en zuig er dan op. Dit helpt hoestbuien te verzachten.

Keelpijn

Een veelgebruikte tip bij keelpijn: een kopje hete thee met een schijfje citroen en wat honing. Ook kun je proberen wat appelazijn te drinken. Dit zorgt ervoor dat bacteriën zich gaan vermenigvuldigen.

Bron: Huffington Post