Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit weekend lekker in de zon zitten? Dat kan jouw menstruatie verkorten

Dit weekend lekker in de zon zitten? Dat kan jouw menstruatie verkorten

Dit weekend lekker in de zon zitten? Dat kan jouw menstruatie verkorten

Word je binnenkort ongesteld? Dan is het een goede tip om lekker in de zon te gaan zitten (altijd een goede tip natuurlijk). Het is natuurlijk heerlijk om wat vitamine D mee te pakken. Maar de zon kan er ook voor zorgen dat je menstruatie korter duurt. We leggen je uit hoe het zit.

Tekort aan de zon

Klinisch directeur van de London Doctors Clinic en dokter Preethj Daniel vertelt dat vrouwen in de winter klagen over ergere menstruatieklachten. De lange duur zou de meest genoemde klacht zijn. De oorzaak hiervan blijkt een tekort aan de zon. Hiervoor verwijst Daniel naar een Russisch onderzoek.

Menstruatie verkorten

De Russische onderzoekers hielden drie jaar lang de menstruatiecyclus van een tiental vrouwen in de gaten. Daarbij werd vastgesteld dat wanneer vrouwen twee tot drie dagen vóór het begin van hun ongesteldheid volop in de zon zitten hun menstruatie tot een dag ingekort kan worden. Wow!

Daarnaast zagen de onderzoekers dat die hoeveelheid zon er ook voor kan zorgen dat je minder bloedverlies hebt.

Lees ook
Té vroeg ongesteld of plotseling bloedverlies? Dit kunnen de oorzaken zijn

Geen wondermiddel

Natuurlijk hoort hier ook een disclaimer bij. De zon is fantastisch, maar geen wondermiddel. Je ongesteldheid kan ook maar een halfuurtje worden ingekort, maar daar merk je niet zoveel van. Maar toch: elke minuut minder is meegenomen. En vitamine D is altijd goed. Hallo zon!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: &C | Beeld: Getty Images