Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Week 6 afvalrace Sara Kroos

Week 6 afvalrace Sara Kroos

Week 6 afvalrace Sara Kroos

Cabaretière Sara Kroos (34) is te dik en wil weer gezond en slank worden. Haar goede voornemen voor dit jaar is om onder begeleiding van haar trainer Marloes Kratz 25 kilo af te vallen. We volgen Sara elke week in haar strijd tegen de kilo’s.

 Week 6
-0,4 kilo

Streven: in één jaar 25 kilo afvallen
Begingewicht: 99,8 kilo
Gewicht na week 6: 95 (het schiet niet op momenteel, maar Marloes zegt dat het spieren zijn)

Ik ben nu anderhalve maand op weg en ik begin het leuk te vinden. Ik had ook nooit gedacht dat ik die zin zou opschrijven. Ik ben in het diepe gesprongen met m’n ogen dicht (wat ik met alles doe) en dat hielp me de eerste weken door, maar nu begin ik het werkelijk écht leuk te vinden. Vier keer per week naar de gym met m’n flesje water, vier keer per week staat Marloes me trouw op te wachten met nieuwe snode plannen om mij volledig kapot te maken die dag.

Er wordt op dit moment tegelijkertijd met mij getraind door vrouwen die aan een bikini-fitness-wedstrijd meedoen. Drie vrouwen van mijn leeftijd: enorm strak, heel lief, maar je wilt er geen ruzie mee. Marloes heeft me uitgelegd dat de ‘blote voeten-klasse’ de echte diehards zijn (zij zat ooit in de blote voeten-klasse, ik word weleens badend in het zweet wakker ’s nachts als ik daaraan denk) en op hakken is het allemaal retestrak en sterk, maar nog lang niet zo strak en sterk als op de blote voetjes. Ze oefenen in bikini. De eerste keer dat ik ze zag oefenen in bikini heb ik God op mijn blote knieën gedankt dat ik hetzelfde schema heb als zij.

Uiteraard denk ik ook elke keer als ik ze zie: dat wil ik ook. Ik ben het tegenovergestelde. Ik sta in een te grote trainingsbroek, kokkend en jankend op een zak te rammen met boksen, als zij hun loopjes oefenen in glitterbikini op stiletto’s. Ik heb me zelden zo onaantrekkelijk gevoeld. Maar het maakt iets in me wakker wat ik nog niet van mezelf kende. Ik wil dat ook. Als je dat kunt met je lijf, dat wil ik ook! Ik heb nu 34 jaar de andere kant geprobeerd, tijd om vanaf mijn 35e eens te kijken hoe sterk ik kan worden. Eerst even afvallen, maar toch, je moet een hoger doel hebben.

Vandaag heb ik gevoeld aan de spierballen van een van de meiden van de bikiniwedstrijd. Ik vond ze geweldig. Als ik die spierballen had, zou ik puur voor de sier bomen uit de grond rukken in een park in de zomer, kleine kinderen op m’n hand in de armen van hun moeder werpen en mannen omduwen in de kroeg gewoon omdat het kan. Ik zou bierblikjes tegen mijn hoofd klein duwen, mét het bier er nog in, kleine auto’s oppakken en verplaatsen als ik geen plek had om te parkeren en ik zou mijn vrouw die ik al op handen draag, dan echt op handen dragen.

Maar eerst nog twintig kilo afvallen. Ik ben bang dat ik door ga schieten. Ik ken mezelf. Ik ga ervoor. Ik wil superwoman worden. Ik houd je op de hoogte, lieve lezeres.

 Tip: Neem een doel dat verder weg ligt dan je echte doel. Het houdt mij in ieder geval scherp. Ik verveel me snel, dus moet ik een keihard bijna onhaalbaar doel als motivatie hebben. En de bonustip: stop met rare dingen eten.

 

Foto Sara: Rogier Veldman.

 

Meer lezen over afvallen:
6 redenen waarom afvallen niet lukt
Wat de weegschaal je niet vertelt
Voeding voor een platte buik