Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Week 3: No excuses

Week 3: No excuses

Week 3: No excuses

Heb je al wat inzicht gekregen in je valkuilen? Weet je al wat jouw meest voorkomende redenen zijn om toch te veel te eten? ‘Te gezellig, te mooi weer, te lekker, emoties, kan mij het schelen, ’t lukt me toch niet, alles is een 10, te moe……etc. Ik kan dit hele stuk wel vullen met al die ‘goede’ redenen die afvallers gebruiken om te veel eten goed te praten.

 

Maar daar trappen we niet langer in! Elke reden om van je plan af te wijken is deze week een excuus. En deze week geldt: NO EXCUSES.

 

headerno-excuses

 

Drie opdrachten:

  1. Maak elke dag vooraf een plan wat je eet en drinkt
  2. Als je het op de dag zelf moeilijk hebt; je wilt toch nog een wijntje, geen ‘nee’ zeggen tegen een onverwachte traktatie en wel een tweede bolletje ijs, dan schrijf je op wat je precies denkt of zegt (tegen jezelf of anderen)
  3. Je luistert niet naar deze saboteurgedachten. Je pareert ze iedere keer met: nou en, ik eet nu niet’

 

Een voorbeeld: Chocolate chips koekjes

Ik heb bedacht geen tussendoortje te nemen ’s ochtends en twee boterhammen bij de lunch. Maar m’n collega trakteert op chocolate chips koekjes; m’n favoriet.

Een moeilijk moment. Normaal zou ik denken; chocolate chips is wel een 10. Die neem ik en dan ruil ik een boterham in voor een cracker.  Deze week doe ik dat niet: Ik zeg: chocolate chips? Nou en, ik eet nu niet.

 

Waarom zou je dit doen?

Je begrijpt dat ik deze opdracht geef met een doel. Het gaat er deze week om je grenzen te verleggen. Jij kunt meer dan je denkt. Het wereld vergaat niet als je een keer een 10 overslaat, helemaal niemand vindt je stom omdat je een traktatie weigert, je kunt best stoppen met drop eten als je dat werkelijk wilt en je bent niet opeens een saaie muts als je een keer geen wijntje neemt op een borrel.  Dat ervaren maakt je sterker en geeft je een keuze mogelijkheid als de situatie zich weer voordoet.

 
>> Elke week automatisch Mieke’s opdracht in je mailbox ontvangen? Meld je aan!

 

Ik wens je veel succes.

Mieke