Fruitvliegjes  Beeld Getty Images
FruitvliegjesBeeld Getty Images

We eten allemaal per ongeluk fruitvliegjes (én dat blijkt helemaal niet zo erg)

Fruitvliegjes zitten o-ve-ral en als je ze eenmaal hebt, zijn ze bijna niet weg te krijgen. Ze komen namelijk niet alleen af op fruit, maar ook op bloemen, theezakjes en koffiedik. Vooral als je weet dat ze eitjes achterlaten, wil je er graag vanaf. Maar wist je dat je (onbewust) fruitvliegjes binnenkrijgt en dat dat eigenlijk helemaal niet zo erg is?

Schone jongens

Fruitvliegjes blijken namelijk bijzonder schone beestjes. Dat in tegenstelling tot bromvliegen die hun pootjes in de hondenpoep parkeren en vervolgens doorvliegen naar jouw boterham. Fruitvliegjes zijn echter schone jongens en dat is maar goed ook, want we krijgen ze massaal binnen.

Zomer zonder gezoem

5 tips tegen fruitvliegjes

Eitjes in de jus

Marcel Dicke van de universiteit van Wageningen vertelde aan RTL Nieuws dat ze zelfs in pakken jus d'orange zitten. “Daar zit een limiet aan: fabrikanten moeten controleren of er niet te veel eitjes in het vruchtvlees zitten. Maar we weten ook: vruchtvlees is uiterst gezond, je krijgt er extra eiwit mee binnen.”

Hoe gezond ook; je bent ze waarschijnlijk liever kwijt dan rijk. Je doet er daarom goed aan fruit niet in de fruitschaal op het aanrecht, maar in de koelkast te bewaren. Laat fruit ook niet te lang rijpen.

Maar good news: over een tijdje hoef je je er niet meer druk om te maken; zodra de dagen korter worden en de temperatuur dalen, verdwijnen ook fruitvliegjes als sneeuw voor de zon.

Bron: RTL Nieuws

Susan DalstraGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden