Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat is beter: in één keer een groot glas water drinken of de hele dag kleine slokjes?

Wat is beter: in één keer een groot glas water drinken of de hele dag kleine slokjes?

Wat is beter: in één keer een groot glas water drinken of de hele dag kleine slokjes?

Het wordt je wel duizend keer verteld, je moet voldoende water drinken. Alleen hoe je dit het beste doet zegt niemand. Is het nu beter om in één keer een groot glas te nemen of kun je het toch beter verspreiden over de dag? 

De beste oplossing

Het antwoord is eigenlijk heel duidelijk: het beste om te doen is in één keer een heel glas te nemen. Eigenlijk zouden we een voorbeeld moeten nemen aan onze huisdieren, die drinken ook meteen een grote hoeveelheid. Hier een aantal tips om het op de beste manier te doen.

1. Goed luisteren

Je lichaam heeft je veel te vertellen, ook over hoeveel je moet drinken. Zodra je dorst hebt, merk je dat vanzelf. Probeer dan ook op deze momenten een glas water te drinken. Pas wel op dat je het dorstige gevoel niet verward met een hongergevoel.

2. 8 glazen per dag

Je hebt elke dag zo’n 1,5 tot 2 liter water nodig volgens het voedingscentrum. Dit zijn 6 tot 8 glazen per dag. De beste manier om een glas water te drinken is dus in één keer. Het kost namelijk veel te veel energie voor je lichaam om steeds kleine slokjes te nemen.

Lees ook:
Water drinken saai? Deze natuurlijke toevoegingen maken van elk glas een feestje

3. Niet tijdens maar ertussen

Eigenlijk kun je het beste niet te veel drinken tijdens het eten. Je spijsvertering kan hierdoor afremmen en dan kan je lichaam niet de hoeveelheid voedingsstoffen eruit halen die het nodig heeft. Het beste is dus om tussen je maaltijden door te drinken.

4. Vroeg in de ochtend

Twee glazen water zodra je wakker wordt is niet alleen fijn om je droge mond te spoelen, het is ook nog eens super gezond! Doen dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: vriendin.nl | Beeld: Getty Images