Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat onthult jouw slaappositie

Wat onthult jouw slaappositie

Wat onthult jouw slaappositie

De positie waarin je graag slaapt, verklapt iets over je persoonlijkheid.

Lig je helemaal opgekruld in bed? Of lig je juist overdwars op je bed? Of je nu opgekruld of overdwars in bed ligt, slaapexpert professor Chris Idzikowskia weet precies hoe het zit. Hij legt de volgende posities uit:

Foetus
In deze houding lig je opgerold op je zij. Volgens Chris zijn mensen die in de foetuspositie liggen hard van buiten, maar zacht van binnen. Ze kijken eerst even de kat uit de boom, maar zijn daarna al snel op hun gemak. Vrouwen liggen liever in deze positie dan mannen.

Soldaat
Je ligt op je rug met beide armen langs het lichaam. Over het algemeen zijn deze personen rustig. Ze houden niet van drukte en verwachten veel van zichzelf, maar ook van anderen.

Boomstam
In deze positie lig je op de zij met beide armen langs het lichaam. Deze personen zijn erg sociaal en makkelijk in de omgang. Ze zijn niet bang voor vreemden en horen graag ergens bij.

Verlangen
Van mensen die graag op hun zij liggen met beide armen voor hun uit, wordt vaak gezegd dat ze een open karakter hebben. Maar deze mensen kunnen ook snel achterdochtig of cynisch worden. Ook kunnen ze niet snel een keuze maken. Maar als ze eenmaal iets besloten hebben, zullen zij niet van gedachten veranderen.

Zeester
Je ligt als een zeester, als je jouw beide armen om je kussen houdt. Slaap jij op deze manier? Dan maak je snel goede vrienden. Je bent altijd bereid om te luisteren naar anderen en biedt hulp waar dat nodig is. Je staat over het algemeen niet graag in het middelpunt van de belangstelling.

Vrije val
Met de vrije val positie lig je op je buik met je handen om je kussen en je hoofd op één kant. Vaak zegt dit over je dat je een sociaal en onbezonnen mens bent, die snel nerveus kan worden. Lig je vaak op deze manier? Dan kun je waarschijnlijk niet zo goed tegen kritiek of extreme situaties.

Hoe slaap jij het liefst?