Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat kunnen edelstenen doen voor je gezondheid

Wat kunnen edelstenen doen voor je gezondheid

Wat kunnen edelstenen doen voor je gezondheid

Zoek uit wat edelstenentherapie voor jou kan doen.

Edelstenen en mineralen en hun geneeskrachtige werking zijn al eeuwenlang bij mensen bekend. Zo is uit opgravingen gebleken. Bergkristal, jaspis, nefriet, granaat en serpentijn zijn enkele van de oudste bekende soorten stenen. Ze werden bijvoorbeeld als amulet of zegel gedragen, al dan niet voorzien van inscripties of afbeeldingen. Edelsteentherapie staat weer volop in de belangstelling. Steeds meer mensen ontdekken opnieuw dat edelstenen en mineralen een heel goed hulpmiddel kunnen zijn om klachten of problemen te verminderen of te verzachten.

Voorbeelden van geneeskrachtige edelstenen
Edelstenen kun je gemakkelijk bij je dragen in een steenvorm in je zak of als sieraad. Zo kunnen ze hun werking doen. Maar ook in huis geplaatst, bijvoorbeeld een edelsteen in ruwe vorm als sfeerlicht, of in vorm geslepen als bol of piramide zal de steen werkzaam zijn. Bijvoorbeeld een amethist, een paarse steen in ruwe vorm in je huis neerzetten is goed om de spanningen te verminderen en werkt bloeddrukverlagend. Deze steen wordt ook vaak in ruwe vorm in huis neergezet , omdat de steen een goede invloed heeft op de meditatie. Je ziet deze steen ook vaak staan in sauna’s of vastkuuroorden.
Een ander voorbeeld is de aquamarijn. Deze blauwe steen bevordert uithoudingsvermogen, discipline, ongedwongenheid en kalmte. De aquamarijn werkt ook bij allergieën, hooikoorts, klachten van de ogen, de ademhalingswegen, schildklier en blaas. Ook deze steen wordt veel in sieraden verwerkt.
Nog een voorbeeld is de steen chrosopaas, een groen blauwe steen, die zelfvertrouwen bevordert en geborgenheid biedt. De chrosopaas helpt bij liefdesverdriet, jaloezie en nachtmerries. Helpt ook bij aandoeningen als allergieën, epilepsie, huidaandoeningen, schimmelinfecties en reuma.

De keuze van een edelsteen
Edelstenen en mineralen moeten aansluiten bij persoonlijke wensen of klachten. Deze keuze van een edelsteen kan op verschillende manieren tot stand komen. Op basis van kleur, omschrijving van klacht, werking of bijvoorbeeld op basis van sterrenbeeld en geboortemaand. Maar belangrijker is eigenlijk nog om af te gaan op je eigen intuïtie of gevoel. Welke edelsteen “voelt” goed? Welke edelsteen vind je het mooiste of spreekt je het meeste aan? Goed naar onze eigen zintuigen en ons gevoel luisteren is de beste methode om edelstenen te vinden die op dat moment bij ons passen. Dit is ook de ervaring van edelsmid Reneé Arnold uit Laren (Noord-Holland). Zij ontwerpt sieraden met allerlei verschillende edelstenen, parels en veters. Ze gebruikt alleen natuurlijke materialen. Allen zijn even puur in de uitstraling. Haar ervaring is dat als mensen bij haar in het atelier komen zij een sieraad (ketting, ring of armband) kiezen met een bepaalde steen in eerste instantie puur naar wat hen mooi staat, maar vaak blijkt dat mensen de steen niet alleen maar mooi vinden, maar dat het ook ‘‘toevallig” past bij de gemoedstoestand die zij op dat moment hebben.

Wil je meer weten over deze mooie geneeskrachtige stenen in prachtige sieraden kijk dan even hier.

Vitalisering van drinkwater
Een met edelstenen gevulde glazen staaf kun je gebruiken voor het vitaliseren van drinkwater. Het schijnt erg gezond te zijn. Bekijk het in de video hier onder.