Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat is jouw dagelijkse caloriebehoefte?

Wat is jouw dagelijkse caloriebehoefte?

Wat is jouw dagelijkse caloriebehoefte?
copyright: giphy

copyright: giphy

Het bikiniseizoen is officieel begonnen, dus we willen allemaal weer wat strakker in ons velletje zitten. Rondjes door het park, yoga, fietsen of gewoon een ouderwets potje hockey… Het maakt niet uit, zolang je maar beweegt. Toch is het verstandig om daarnaast ook je eetgedrag een beetje in de gaten te houden. Hoe? Door je caloriebehoefte te berekenen

 

Volgens het Voedingscentrum is hebben vrouwen gemiddeld ongeveer 2000 calorieën nodig en mannen 2500 per dag nodig. Vrouwen zouden volgens de organisatie het beste 500 calorieën per dag minder moeten eten als ze af willen vallen.

Voor veel fitnessgoeroes is dat wat te kort door de bocht, omdat iedereen nu eenmaal een ander lichaam en vooral ook een andere levensstijl heeft. Zit jij de hele dag achter een bureau of ben je juist constant heen en weer aan het draven op een overvol terras? Bovendien is 500 calorieën nogal veel om drastisch uit je dagelijkse dieet te schrappen, zeker als je dit van de een op de andere dag doet.

copyright: giphy

copyright: giphy

Langzaam, maar zeker

Fajah Lourens, dj, actrice en schrijfster van het boek My Killer Body Motivation dat onlangs uit kwam, zweert bij het uitrekenen van de caloriebehoefte per individu. Als je weet hoeveel je gemiddeld verbrand, kan je volgens Lourens daar makkelijk 200 calorieën onder gaat zitten en zo geleidelijk aan afvallen. Verwacht bij deze methode geen kilo’s per week te verliezen, maar dat zou ook erg ongezond zijn. Bovendien, een crash-dieet is als een gladde borstkas bij mannen: sóóó nineties!

Bereken hier snel en makkelijk jouw caloriebehoefte

 

Lees ook: