Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?

Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?

Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA forum in de schijnwerpers. Deze week: wat heb jij gedaan onder invloed van hormonen.

Tijdens de zwangerschap lopen de emoties soms hoog op en dat kan – achteraf gezien – interessante situaties opleveren. Op het VIVA-forum kunnen ze er ook over meepraten. Forummers vertellen over hun acties onder invloed van zwangerschapshormonen.

 • “Ik heb 25 kilometer door de regen en met tegenwind gefietst, want ik moest en zou een bepaald soort gebakje hebben van die ene bakker. Mijn man was met de auto weg. Thuis dacht ik pas: ‘Oh ja, er gaat ook nog zoiets als het openbaar vervoer.’”
 • “Een gozer spuugde op mijn auto en dook vervolgens de kroeg in. Ik heb hem eigenhandig de kroeg weer uitgetrokken en gesommeerd de auto schoon te maken.”
 • “Ik ben een keer in huilen uitgebarsten, omdat ik tomatensoep had gemaakt en ik me pas bij het op tafel zetten realiseerde dat ik vergeten was om room voor de soep te kopen. Als ik nu lichtelijk in paniek op iets reageer, zegt mijn man nog steeds dat ik een ‘geen-room-moment’ heb.”
 • “Ik heb weleens mijn shampoo en alle andere flessen binnen handbereik tegen de nieuw gestucte badkamermuur gegooid, omdat ik een klit in mijn haar had die er niet uitging.”
 • “Ik heb één van de favoriete cd’s van mijn man tijdens het autorijden uit het raam gegooid. Ik was die cd helemaal zat en hij zat naar mijn mening al veel te lang in de cd-speler.”
 • “Ik heb midden in de nacht een e-mail geschreven naar mijn teamleider om al mijn werk-gerelateerde frustraties eruit te gooien. Ik heb de mail vervolgens afgesloten met: ‘En dit ligt niet aan de hormonen!’”
 • “Ik heb een meisje in een overvolle trein min of meer uitgescholden, omdat zij het vrije plekje naast haar bezet hield voor haar vriendin. ‘Hallo? Kun je niet zien dat ik 30 weken zwanger ben?’ Er stonden direct vier mensen op om mij hun plekje aan te bieden.”
 • “Ik heb mijn vriend huilend opgebeld op zijn werk, omdat er echt een hele vieze, dikke bromvlieg door de woonkamer vloog en ik hem zelf niet dood durfde te slaan. Hij kwam natuurlijk niet meer bij. Ik ben vervolgens huilend op bed gaan liggen en in slaap gevallen.”
 • “Ik heb staan huilen in de McDonald’s, want ik moest en zou een milkshake banaan hebben. Ik kom nooit bij de Mac en ze bleken die smaak toen helemaal niet meer te hebben.”
 • “Ik ben hysterisch en huilend de bioscoopzaal uitgelopen. Op de bezorgde blikken van het personeel heb ik ook nog een dramatische handbeweging gemaakt van ‘laat me maar! Dit moet ik zelf doen!’. Mijn man liep maar berustend achter me aan. Maar zeg nou zelf, die scène in Mamma Mia als de dochter gaat trouwen was toch ook vreselijk ontroerend? ‘Schoolbag in hand…’”
 • “Toen ik zwanger was, kwam er net een nieuwe auto op de markt met daarbij het liedje ‘Twinkle twinkle, little star’. Ik barstte gelijk in tranen uit. Mijn man reageerde helemaal verschikt: ‘Wat is er? Heb je pijn?’ En ik maar huilen: ‘Je snapt het toch niet!’. Na een dramatische aftocht om boven op bed te gaan liggen, hoor ik een zacht klopje op de deur: ‘Schat, gaat het om die auto? Wil je een andere auto? Nu de kleine eraan komt? Schat?’”
 • “Ik heb gillend ruzie gemaakt met mijn man, omdat hij om drie uur ’s nachts geen kiwi voor me wilde schillen.”
 • “Mijn directeur maakte een opmerking die me niet zinde en ik reageerde met: ‘Nee, jij trekt volle zalen.’ In het bijzijn van de wethouder.”
 • “Ik had een enorm belangrijke presentatie op mijn werk en wilde het per se zelf doen met mijn zeven maanden zwangere buik. Ik was naar een compleet verkeerde stad gereden en bleef maar volhouden dat ik op de juiste locatie was. De man achter de balie was heel lief en heeft voor me rondgebeld. Ik hoorde hem in de telefoon heel zachtjes iets zeggen in de trant van ‘hoogzwanger’. Ik leek blijkbaar nogal verwilderd en die man heeft he op het hart gedrukt heel voorzichtig te rijden en me vooral niet te haasten. Een tijdje later kwam ik aan op de goede plek waar er twintig man op me zat te wachten. Ik heb wel ontdekt dat je als je zwanger bent echt óveral mee wegkomt.”
 • “Ik ben heel boos geworden op mijn man, omdat hij zijn snackworteltjes niet opat.”
 • “Ik heb twee donkere stoffen banken gekocht, met twee lichte honden die altijd verharen.”
 • “Ik heb hoogzwanger met een tandenborstel de hele douchecabine geschrobd. Toen bleek dat die niet schoon werd, heb ik een uur lang gehuild.”
 • “Ik moest en zou een sinaasappel hebben, dus ben ik in de stromende regen naar de supermarkt gefietst. Alleen voor die sinaasappel.”
 • “Ik heb mijn vriend op pad gestuurd voor Magnums en uren zitten huilen toen hij terugkwam met de variant zonder nootjes.”
 • “Ik vond onlangs een rolletje plakband in de koelkast.”
 • “Ik heb keihard gehuild, omdat mijn vriend voor een bepaald gerecht de verkeerde ovenschaal had gepakt. Ik heb hem de keuken uitgestuurd en heb alles staan overscheppen in de goede ovenschaal, want het hoorde gewoon niet in die andere.”
 • “Ik heb op een haar na een medewerker van de McDonald’s over de balie getrokken, omdat ik geen beker met ijsklontjes kreeg.”
 • “Ik heb tijdens mijn zwangerschap negen maanden geroepen dat ik geen beschuit met muisjes ging uitdelen. Ik wilde origineel zijn. Daarom heb ik tijdens mijn kraamtijd hartstikke dure cupcakes laten maken met mijn zoons naam erop en er bakken met geld aan uitgegeven. Nu drie maanden laten denk ik: ‘Wat was er eigenlijk mis met gewoon een traditioneel beschuitje?’”
 • “Mijn man maakte een opmerking over het avondeten en toen heb ik de gebraden kip naar zijn hoofd gegooid. De katten hadden daar uiteraard geen probleem mee.”

Heb jij zelf nog een leuke toevoeging? Laat het hieronder weten.

Lees ook de andere VIVA Mama Forumdagen:
Bevallingsbloopers
Hilarische kinderuitspraken
Lompe opmerkingen in de kraamtijd
Wat vind jij de meest bizarre kindernamen?
Voor welke gebeurtenis schaam jij je diep als moeder?

Beeld: iStock