Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat geef jij je kind cadeau voor de eerste verjaardag? Tips van 3 hoofdredactrices

Wat geef jij je kind cadeau voor de eerste verjaardag? Tips van 3 hoofdredactrices

Wat geef jij je kind cadeau voor de eerste verjaardag? Tips van 3 hoofdredactrices

Pak je iets uit de speelgoed kist om opnieuw in te pakken voor de kleine die toch geen flauw benul heeft of pak je groots uit? Een cadeau uitzoeken voor deze mijlpaal lijkt appeltje eitje, maar kan nogal een ding worden. Hoeveel geef je uit? Geef je iets voor nu of iets voor later? Daarom 3 tips van vrouwen die weten waar ze het over hebben.

Hilde Tholen, hoofdredactrice Ouders van Nu

Kinderen: Feike (2,5) en Dries (1)

Wat heb je je kids cadeau gegeven toen ze 1 jaar werden?
We gaven Feike een knikkerbaan, Dries een loopkar.”

Waarom juist deze cadeaus?
“Bij Feike vonden we het cadeau voor de eerste verjaardag een hele toestand. Eigenlijk was alles rondom de eerste verjaardag een toestand. We wilden deze mijlpaal groots vieren en de kleine man een mooi blijvend aandenken geven. Helaas voor ons hechten baby’s zich nog niet echt aan speelgoed en was het fenomeen cadeau nog onbekend. Het uitpakken van het cadeau vond hij leuker dan het cadeau zelf. Dries hebben we een praktisch cadeau gegeven namelijk een loopkar. Hij scheurt er sindsdien het hele huis mee door.”

Vielen deze cadeaus in de smaak bij de kleintjes?
“Het voordeel van twee kindjes die qua leeftijd dicht op elkaar zitten is dat de knikkerbaan nu al twee jaar actief in gebruik is. Van de loopkar verwachten (en hopen we) dat die over 2 maanden geen functie meer heeft.”

Sara van Gorp, hoofdredactrice Kek Mama

Kinderen: Ko (5) en Toon (7 maanden)

Wat gaf je Ko voor zijn eerste verjaardag?
“We hadden voor Ko een prachtig schilderijtje gezien van een lieve zachte ijsbeer. Dat wilden we hem voor zijn eerste verjaardag geven. Maar toen ik – een paar maanden ná die verjaardag, amai, drukte – de kunstenares belde om het schilderijtje te bestellen, bleek het al te zijn verkocht. Zo jammer!”

Waarom viel jullie keus op dit cadeau?
“We wilden Ko iets unieks geven, en iets liefs. Dat was dat ijsbeertje. Tot op de dag van vandaag zoeken we naar een ander goed schilderij, maar we hebben het nog niet gevonden. Intussen is hij al wel een gegraveerd kinderbestekje, een giga piratenschip en zo nog heel veel spul rijker…”

Patricia van den Broek, adjunct hoofdredactrice Viva Mama

Kinderen: Lóa (1 jaar)

Wat gaf je Lóa voor haar eerste verjaardag?
“Lóa is vorige maand één jaar geworden. Van mijn ouders kreeg ze Duplo, van mijn schoonmoeder een loopwagentje, dus wat moesten wij dan kopen? Omdat ze al staat en loopt aan de hand, was het tijd haar schoentjes te kopen. Ze droeg altijd een soort Ugg-achtige slofjes, maar toen ze daarmee in de modder op de kinderboerderij stond, kwam het inzicht: ze moet schoenen, snel. Het werd een paar met een panterprintje, supercute. Ook kocht ik een xylofoon, waar ze lekker op kan rammen. Al was een telefoon beter geweest, want elk voorwerp (blokken, dekseltje, vissticks, pakjes kauwgom) zet ze aan haar oor om te bellen.

Vielen de cadeaus in de smaak?
De xylofoon valt in de smaak, ze ramt er met alles op. En de schoenen zijn na één maand al helemaal versleten dus het was een goeie koop.

KidsToday.nl blaast zelf deze week haar eerste verjaardagskaarsje uit. Om dit te vieren maak je tot en met 1 mei 2015 iedere dag kans op nieuwe fashionable prijzen. Op deze pagina kun je zien wat je kunt winnen en hoe je meedoet.