Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat een kapot telefoonscherm met je gezondheid doet

Wat een kapot telefoonscherm met je gezondheid doet

Wat een kapot telefoonscherm met je gezondheid doet

Misschien is er alleen een hoekje gebroken of ligt je hele scherm aan diggelen: een kapot telefoonscherm is hoe dan ook balen. Maar ja, een ongeluk zit in een klein hoekje, en helemaal met zo’n groot scherm van glas.

In een supersonisch apparaat zoals een smartphone zitten natuurlijk allerlei schadelijke stoffen. Heeft je kapotte telefoonscherm effect op de vrijlating van die stoffen?

[RECENT_POSTS]

Naast een geheugenkaart, batterij en simkaart zitten er in een telefoon stoffen als arseen, beryllium, cadmium, lood, kwik, weekmakers, polyvinylchloride, brandvertragers en zeldzame aardmineralen. Klinkt niet echt gezond, als je het ons vraagt. Bij gewoon gebruik is er volgens ComputerTotaal gelukkig niets aan de hand te zijn, maar de giftige stoffen kunnen wel degelijk uit het apparaat lekken wanneer deze beschadigd is. Bijvoorbeeld bij een kapot telefoonscherm. Ook productiemedewerkers worden blootgesteld aan deze gevaarlijke materialen.

What to do

Een gebarsten telefoonscherm zou dus niet goed zijn voor je gezondheid. Mocht het scherm van je smartphone onverhoopt toch kapotgaan, laat ‘m dan zo snel mogelijk repareren om de gezondheidsschade te beperken.

Met onderstaande tips kun je wellicht voorkomen dat je scherm breekt:

  1. Gebruik een hoesje Met alle toffe designs die er tegenwoordig te koop zijn is een hoesje echt geen straf en je beschermt je telefoon ook tegen val-, stoot- en krasschade.
  2. Plak een screenprotector op je scherm Met deze soort doorzichtige sticker bescherm je je scherm en houd je ‘m langer heel. Ook als je scherm een barst heeft en je deze niet snel kunt laten maken is het slim om een screenprotector te gebruiken.
  3. Draag je scherm naar je toe Als je smartphone in je broekzak draagt of in een dunne tas, zorg er dan voor dat je scherm naar je toe gedraaid is. Ergens tegenaan lopen zorgt dan niet direct voor een barst.
  4. Draag je telefoon niet bij je sleutels Sleutels kunnen behoorlijk diepe krassen veroorzaken.
  5. Draag je telefoon niet in je kontzak Als je er per ongeluk op gaat zitten, is het kwaad geschied… 

Wil je niets meer missen van VIVA deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10

Bron Women’s health | Beeld Sanoma Beeldbank