Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat de weegschaal je niet vertelt

Wat de weegschaal je niet vertelt

Wat de weegschaal je niet vertelt

Geeft de weegschaal niet aan wat je graag wil? Ook al heb je gezond gegeten en veel gesport? Het kan behoorlijk wat frustraties opleveren, maar bedenk wel dat zo’n getal niet alles zegt…

 Wat de weegschaal je niet vertelt

Tuurlijk is de weegschaal een aantrekkelijk middel om je vorderingen te peilen, maar het is te makkelijk om je hierdoor te laten leiden. Want misschien ben je wel centimeters kwijtgeraakt of heb je meer spiermassa gekregen. Als je er de volgende keer weer op staat, haal dan diep adem en bedenk dat de weegschaal je niet het hele verhaal vertelt, zoals:

Hoeveel spiermassa je hebt

De hoeveelheid spieren die je hebt, maakt wel degelijk een verschil. Spieren wegen namelijk meer dan vet, dus wanneer je een paar pondjes bent aangekomen, kan het zijn dat je wel vet bent kwijtgeraakt en juist meer spieren hebt gekregen. Dit is positief voor de lange termijn, omdat je lichaam meer calorieën verbrandt om energie te leveren aan spieren dan aan vet.

Hoe je kleding past

De weegschaal geeft precies aan hoeveel je weegt, maar hij vertelt niet of je centimeters kwijt bent geraakt of een kledingmaat kleiner hebt gekregen. Spieren zijn veel compacter dan vet, wat betekent dat je kleding waarschijnlijk losser zit als je meer spiermassa hebt gekregen en vet bent verloren.

Hoeveel fruit en groente je elke dag eet

De weegschaal vertelt niet hoe gezond je eet. En wat je eet is veel belangrijker voor je algehele gezondheid dan het getal dat op de weegschaal verschijnt.

Hoe fit je bent

De weegschaal geeft niet aan hoe snel je kunt hardlopen of hoeveel je kunt tillen. En dus ook niet hoe fit je bent. Het getal dat je ziet is gewoon een getal en heeft niets te maken met je conditie.

Lees ook: