Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat de vorm van voedsel ons kan vertellen

Wat de vorm van voedsel ons kan vertellen

Wat de vorm van voedsel ons kan vertellen

Walnoten zijn goed voor onze hersenen, een tomaat is healthy voor ons hart en een wortel is gezond voor onze ogen. Voedsel dat goed is voor de lichaamsdelen waar ze op lijken. Dit zijn ze!

Tomaten – Hart

Tomaten houden het hart healthy! En hebben net als het hart, vier ’kamers’.

Walnoten – Hersenen

De vorm van een walnoot met al haar kronkels, net ons brein in het klein. En raad eens?! Walnoten zijn ook heel erg gezond voor onze hersenen.

Wortel – Ogen

Wanneer je stukje van een wortel snijdt, en je naar de binnenkant kijkt, zie je dat de wortel lijkt op een oog met een pupil. Dat is ook niet zo gek, want er zit vitamine A in wortel en dát is super goed voor gezonde ogen.

Bonen – Nieren

Bonen helpt de bloeddruk laag en bloedsuikerspiegel constant te houden. Dezelfde kwaliteiten die de nieren gezond en happy maken. Toevallig, bonen hebben de vorm van een nier.

Selderij – Botten

Selderij lijkt qua vorm precies op botten en beenderen. Het eten van selderij (en paksoi etc) versterkt dan ook het bottenstelsel. Botten bevatten 23% sodium en selderij bevat ook 23% sodium. Als je niet genoeg sodium binnenkrijgt door middel van voedsel, worden je botten broos.

Avocado – Baarmoeder

Avocado heeft een positief effect op onze vrouwelijke hormonen en het helpt baarmoederhalskanker voorkomen. En, they look-a-like!

Grapefruits – Borsten

Grapefruits zijn rond, net als onze borsten, en in grapefruit zitten stoffen dat het risico op kankervorming in de borsten kan remmen.

Gember – Maag

Deze twee lijken qua vorm op elkaar en ook is gember goed voor de spijsvertering.

Wijn – Bloed

In rode wijn zit een bloedverdunnend stofje wat bloedstolsels doet verminderen.

Lees ook: