lopen Beeld Getty Images
lopenBeeld Getty Images

Walking does wonders: zo zet je zonder moeite elke dag (2000) extra stappen!

Je zou elke dag minimaal 10.000 stappen moeten zetten. Als je een zittende baan hebt, is dat nog niet zo makkelijk. Toch is het belangrijk om genoeg te bewegen, zéker als je niet sport. Daarom zijn deze trucjes om (ongemerkt) meer te lopen zo handig.

Mooi meegenomen!

Bel én beweeg

Krijg je een telefoontje? Sta dan op en beantwoord 'm al wandelend. Een gesprek van 20 minuten met je beste vriendin over haar nieuwe liefde levert je zo al gauw 1000 extra stappen op.

Neem de XL-route

Moet je op je werk naar het toilet? Ga dan niet naar de dichtstbijzijnde, maar loop wat verder naar een andere wc. Parkeer bij de supermarkt ook niet vlak voor de deur, maar juist aan de ‘verkeerde kant'. En stap een halte vroeger uit die bus. Kleine dingen, groot resultaat.

IJsbeer door het leven

Wachten op de trein of op je nieuwe paspoort? Ga dan niet zitten, maar ijsbeer een beetje. Vrij irritant voor andere mensen, maar je scoort wel op je stappenteller.

Neem de trap

En dan bedoelen we natuurlijk niet de roltrap. Ja, ook al moet je naar de zesde verdieping. Maak er een sport van. Hoe meer je het doet, hoe minder je zal puffen op den duur.

Lunch op locatie

Het is makkelijk om je boterhammen mee te nemen naar de kantine. Maar je kunt ook net even wat verder lopen en een leuke plek zoeken in de buurt. Maak van je lunchpauze zo een wandeling. Een kwartier stevig stappen maakt je hoofd leeg én does wonders voor je stappenteller.

Bron: Redactie Flair

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden