Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wait, what? Is föhnen beter dan je haar natuurlijk op laten drogen?

Wait, what? Is föhnen beter dan je haar natuurlijk op laten drogen?

Wait, what? Is föhnen beter dan je haar natuurlijk op laten drogen?

Het wordt ons keer op keer verteld: hitte is niet goed voor je haar. Vandaar ook dat wij er soms voor kiezen om ons haar op te laten drogen in plaats van het te föhnen. Maar wat blijkt? Dat doet je haar niet per se goed.

Volgens Dr. Tim Moore, hoofd technologie bij GhD Hair Straighteners, is het slechter om te wachten tot je lokken droog zijn, dan dat je de föhn erop zet. ‘Het haar op natuurlijke wijze laten drogen duurt lang en water zorgt ervoor dat de buitenste laag van het haar opzwelt en breekt, waardoor het haar wordt beschadigd.’ Föhnen op de heetste stand raadt hij overigens wel af.

Hoe je je haar het best kunt drogen om het gezond en glanzend te houden? Knijp na het douchen met behulp van een handdoek het meeste vocht eruit. Wrijven is geen goed idee, daar kan je haar pluizig van worden. Föhn vervolgens je haar lok voor lok, op de koudste stand. Gebruik hierbij een speciale föhnborstel voor nat haar.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Ze.nl | Beeld iStock