Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dreams do come true: van naakt slapen zou je kunnen afvallen

Dreams do come true: van naakt slapen zou je kunnen afvallen

Dreams do come true: van naakt slapen zou je kunnen afvallen

Het is belangrijk om je lichaam af te koelen tijdens de slaap. Het zal je bloeddruk verlagen zodat je lichaam in ruststand komt. Hoe minder kleren je aan hebt, hoe sneller je afkoelt.

Je zult begrijpen dat je sneller afkoelt als je naakt slaapt dan in, zeg, een dikke flanellen pyjama. Een pyjama op zich kan wel, maar houd het simpel, licht en loszittend.

Afkoelen helpt bij gewichtsverlies

Uit een studie in 2014 is gebleken dat het slapen bij koudere temperaturen het zogenaamde ‘bruine vet’ activeert. Dit ‘bruine vet’ helpt bij de verbranding van calorieën. Het is misschien minder comfortabel, maar het helpt zeker bij het afvallen!

Naakt is goed voor je relatie

En niet alleen omdat er iets erotisch van uitgaat. Het is namelijk zo dat als je fysiek dicht bij iemand anders bent, ons lichaam oxytocine aanmaakt. Dit is een stofje dat ook wel bekendstaat als ‘knuffelhormoon’. Het helpt ons mede om gezonde relaties in stand te houden. Neuro-econoom Paul J. Zak, ook wel ‘Dr. Love’ genoemd, heeft ooit de beroemde uitspraak gedaan dat oxytocine lijm is die de samenleving bij elkaar houdt.

“Huid-op-huid contact kan het vrijkomen van oxytocine te bevorderen” 

Lees ook:
Er een nachtje over slapen, helpt het?

Toch liever kleding aan ’s nachts?

Het is belangrijk dat je lichaam voldoende ruimte krijgt om te ademen. Vanuit dat perspectief is het verstandig om in elk geval zonder ondergoed te slapen. En als je dat echt niet prettig vind’t, kies dan voor losse katoen, dat absorbeert en ademt. Zijde en synthetische stoffen zijn niet ademend, hierdoor loop je het risico dat vocht wordt opgesloten en vastgehouden. Dit kan weer een gist of bacteriële infectie veroorzaken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages