Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ah, vandaar! Dít is waarom je altijd zo moe wordt van reizen

Ah, vandaar! Dít is waarom je altijd zo moe wordt van reizen

Ah, vandaar! Dít is waarom je altijd zo moe wordt van reizen

Reizen, velen doen het bijna iedere dag. Naar kantoor, een afspraak of een heerlijk vakantie-adres. Maar hoe leuk je de plek ook kunt vinden waar je naartoe op weg bent en hoe excited je ook bent, de reis er naartoe kan je behoorlijk uitputten.

Je zou misschien denken dat het komt doordat je van tevoren niet genoeg hebt geslapen, maar het blijkt níets met jou te maken te hebben. Met wat dan wel? Dit zijn drie logische verklaringen.

1. Schommelen

Je ziet het vaak bij kleine kinderen, de ouders ‘schommelen’ het kind als het ware in slaap. Dit werkt hetzelfde bij volwassenen in vervoersmiddelen. Als de wagon schommelend over het spoor rijdt bijvoorbeeld, is het effect vergelijkbaar.

2. Weinig zuurstof

Om je fit te voelen, heb je voldoende zuurstof nodig – duh. In vervoersmiddelen is vaak echter iets te weinig zuurstof aanwezig – je moet de lucht immers delen met een hoop andere passagiers. Hierdoor krijg je dus te weinig zuurstof binnen, wat je vanzelfsprekend meer moe maakt.

Lees ook
Uitgerust wakker worden? Op dit tijdstip ‘moet’ je gaan slapen

3. Lage hartslag

Voor het zitten of staan in vervoersmiddelen is weinig inspanning nodig. Sterker nog: het kan zelfs als een rustmomentje gezien worden. Maar weinig inspanning betekent ook een lage hartslag. Die lage hartslag zorgt vervolgens weer voor een vermoeid gevoel.

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock