Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom je borsten gevoelig zijn wanneer je ongesteld bent

Waarom je borsten gevoelig zijn wanneer je ongesteld bent

Waarom je borsten gevoelig zijn wanneer je ongesteld bent

Misschien merk jij weinig verschil, maar er zijn vrouwen wiens borsten supergevoelig zijn wanneer ze ongesteld zijn. Hoe komt dat eigenlijk?

Maar liefst 72 procent van de vrouwen heeft last van gevoelige borsten tijdens hun menstruatie.

[RECENT_POSTS]

Het zal geen verrassing voor je zijn dat dit te maken heeft met je hormonen. Vlak voordat je ongesteld wordt, heb je meer oestrogeen in je lichaam waardoor je borsten groter worden. In combinatie met de progesteron in je lichaam – waardoor je melkklieren opzwellen – gaan je borsten pijn doen. Wanneer je niet meer ongesteld bent, slinken je borsten weer en verdwijnt ook de gevoeligheid.  Weten we dat ook weer.

Pijn bestrijden

Als je echt veel last hebt van je borsten, is het geen probleem om hier pijnstillers tegen te slikken. Volgens Dr. Jennifer Wider kan de pil ook helpen tegen de gevoeligheid van je borsten. “Bij sommige vrouwen kan de pil helpen om de gevoeligheid en zwelling tegen te gaan. De synthetische hormonen staan dan de hormonale schommelingen in de weg, waardoor je er minder last van hebt,” legt ze uit, maar het geldt niet voor iedereen. “Het kan ook zijn dat de pil de pijn in je borsten verergert, dat is per persoon verschillend.”

Zoals bij veel hormonale kwesties, zal je dus voor jezelf moeten bepalen wat werkt of niet.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Elite Daily | Beeld Shutterstock