Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wait, what? Waarom iedereen plots met sinaasappels doucht

Wait, what? Waarom iedereen plots met sinaasappels doucht

Wait, what? Waarom iedereen plots met sinaasappels doucht

Nu we nog altijd aan huis gekluisterd zitten maken we van alles een feestje. Ons dagelijkse kopje koffie lijkt regelrecht uit een koffietentje te komen, onze lunches zijn beter dan ooit en ons badritueel beslaat minimaal een uur. Maar nu blijken mensen dus met sinaasappels te zijn gaan douchen, voor een zeer unieke douche-ervaring.

Ja, dat lees je goed. Want dat blijkt preciest te zijn wat we al die jaren al gemist hebben onder de douche. Vergeet douchegel, sinaasappels zijn het nieuwe ding.

Orange shower

Zoals veel bizarre internettrends werd ook het douchen met sinaasappels geboren op Reddit. Nu zijn veel trends bizar, maar de douche instappen met een sinaasappel in je hand doet ons toch wat bedenkelijk kijken. We krijgen er zelfs een soort fetish vibes van. Toch zou het geweldig moeten zijn, als we de lovende berichten mogen geloven. Wat het je oplevert? ‘De beste feel-good ervaring die je ooit zult krijgen’.

Schillen onder de douche

Nou, daar tekenen we voor. Ieder extra beetje positiviteit kunnen we in deze barre tijden binnenshuis wel gebruiken. Nu is alleen de sinaasappel mee de douche innemen niet genoeg, het gaat erom dat je de sinaasappels pélt onder de douche. En dan mag je de partjes gewoon opeten, terwijl je onder de warme douchestraal staat. Dát klinkt al iets minder angstaanjagend.

Citrus aroma

De bijzondere sensatie die je zou ervaren heeft te maken met de geuren die vrijkomen door het pellen van de sinaasappel. Dit ruikt normaalgesproken al vrij sterk, maar de stoom van de warme douche zou het hemels maken. ‘De kleine, afgesloten ruimte, vermengd met de stoom, vermengd de concentratie van heerlijk naar citrus ruikende moleculen’, aldus Johan Lundström van het Monell Chemical Senses Center in Philadelphia.

Toch maar eens proberen, dus? We hebben immers niets beters te doen in de avond. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron:  Pure Wow | Beeld: Getty