Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom fietsen gezond is

Waarom fietsen gezond is

Waarom fietsen gezond is

Is fietsen gezond? Jazeker! Lees snel verder…

Waarom fietsen gezond is

5 Redenen waarom fietsen gezond is!

Overgewicht? Ga toch fietsen!

Te veel vet kan leiden tot gezondheidsproblemen. Fietsen stimuleert de vetverbranding. Duur-inspanning, een tijdje matig intensief bewegen, is wat vetverbranding betreft beter dan korte intensieve inspanning. Dertig minuten fietsen per dag is voldoende om de verbranding op peil te houden.

Fietsen vermindert hart- en vaatklachten

Bewegen houdt het bloed schoon en zuurstofrijk, zo blijven hart en vaten gezond. Daarbij reduceert bewegen stress: ook goed voor hart en vaatstelsel.

Fietsen kan verlichting brengen bij depressie

Onderzoek toont aan dat ratten die veel bewegen meer verbindingen tussen hersencellen hebben. Fietsen zorgt dat er stoffen worden aangemaakt die de plasticiteit van het brein vergroten. Ook komt er endorfine vrij, een neurotransmitter die maakt dat je je fijner voelt, minder gestrest. Bovendien gaat bewegen het verval van breincellen tegen. Je geheugen en vermogen tot plannen verbeteren.

Fietsen kan rugklachten verminderen

Bij veel mensen met lage rug-klachten wordt de pijn niet veroorzaakt door belasting van de rug, maar juist door te veel stilzitten. Bij fietsen komen de spieren in de onderrug los, dit kan de pijn verlichten.

Fietsen geeft de ogen rust

Wie langdurig naar een computerscherm kijkt loopt risico zijn ogen te overbelasten. Dit kan hoofdpijn opleveren. Tijdens fietsen krijgen de ogen rust, ze hoeven niet langer op één punt te focussen.

Lees ook: