Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Waarom chocola je beste vriendin is wanneer je ongesteld bent

Waarom chocola je beste vriendin is wanneer je ongesteld bent

Waarom chocola je beste vriendin is wanneer je ongesteld bent

Wanneer we ongesteld zijn, is dat voor ons dé reden om naar een reep chocola te grijpen. Want dan mag het, toch? Er blijkt dus ook een wetenschappelijke reden te zijn waarom we juist dan zin hebben in het goddelijke bruine goedje.

Vlak voordat je ongesteld bent, voel je je vaak een beetje down. Dat komt door de disbalans van je hormonen. Diezelfde disbalans zorgt ervoor dat je meer trekt hebt in eten met koolhydraten en magnesium. En laat chocola nou rijk aan magnesium zijn…

[RECENT_POSTS]

Huid- en voedingsdeskundige Fiona Tuck legt aan Women’s Health uit hoe het werkt. “Wanneer je oestrogeen- en progesteronniveau uit balans raken, kan ons feel good-hormoon, serotonine, flink dalen,” vertelt ze. “Dit kan leiden tot cravings naar koolhydraatrijk voedsel. Koolhydraten geven je serotonine namelijk een boost. Je periode wordt vaak gelinkt aan een laag niveau aan magnesium.”

Voeding en menstruatiesymptomen

Daarnaast zou magnesiumrijk voedsel zoals donkere chocola, rauwe cacao, groene bladgroenten, rauwe noten en peulvruchten ook de symptomen tijdens je feestweek kunnen verminderen. Maar er is meer wat je met voedsel kan doen tijdens die ene week van de maand. Voeding dat hoog is in vitamine B6 kan helpen om angst en prikkelbaarheid te verminderen. Je kan dan denken aan kip, kalkoen, zalm, graanproducten en aardappelen. Die voedingsmiddelen helpen je lever bij de productie van hormonen. Ook is het belangrijk om genoeg zink binnen te krijgen, wat helpt bij een goede voortplanting en wat goed is voor je hormonen. Dat zit onder andere in rauwe noten, peulvruchten, lever, oesters en mager rood vlees.

Er zijn ook dingen die je beter kunt laten staan tijdens je maandelijkse periode. “Vermijd voorverpakte en bewerkte voedingsmiddelen die weinig zout en suiker bevatten,” zegt Tuck. “Deze voedingsmiddelen kunnen leiden tot een opgeblazen gevoel en nog meer cravings. Vermijd ook suikerrijk voedsel en drankjes, suiker kan magnesium in je lichaam afbreken.”

Die reep chocola is dus helemaal nog niet zo’n slecht idee…

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Women’s Health | Beeld Sanoma Beeldbank